tromaktiko: Απάντηση στο: Προσοχή στους...τσαμπατζήδες!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο: Προσοχή στους...τσαμπατζήδες!



Η νοοτροπία αυτή που έχεις, δηλαδή "η πάρτη μου" και του "εξυπνάκια" είναι αυτή που έφερε την Ελλάδα στο τέλμα που είναι σήμερα.
 (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_6134.html)
Αν εσύ, που είσαι ένας απλός χρήστης, φέρεσαι με τόσο άσχημο τρόπο, να σε πληροφορήσω τότε, ότι αν έκανα και εγώ το ίδιο που είμαι μηχανικός δικτύων, σήμερα εσύ δεν θα είχες ίντερνετ για να κάνεις τον "έξυπνο".

Εξυπνο σε κάνει η μάθηση, όταν κάθεσαι με τις ώρες και διαβάζεις, όταν παρακολουθείς σεμινάρια από ξένες εταιρείες τα ξημερώματα λόγω της διαφοράς ώρας, όταν πληρώνεις στις εταιρείες για να αποκτήσεις αυτές τις γνώσεις. Οταν όλα αυτά τα κερδίζεις και δεν έρχονται με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Αγαπητέ φίλε, όπως κατάλαβες αυτό που έκανες δεν είναι σωστό και πρέπει να οφείλεις να ζητήσεις μία συγνώμη. Επίσης πρέπει να μάθεις την λέξη "μοιράζομαι" η οποία περιέχει την λέξη "δωρεάν". Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η γνώση μοιράζεται δωρεάν με αγάπη, γιατί έτσι προχωράει η κοινωνία μπροστά. Αν τα κατάλαβες όλα αυτά τότε είμαι σίγουρος ότι θα ξεκλειδώσεις την ασύρματη σου σύνδεση και θα επιτρέψεις να συνδέονται και άλλοι δωρεάν. Αν τα κατάλαβες όλα και τα πιστέψεις, τότε θα μεταφέρεις αυτή την πληροφορία στους γνωστούς σου και θα τους πείσεις να λειτουργούν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο. Να μοιράζονται, δωρεάν με αγάπη.

Αν μάθουμε όλοι να συμμετέχουμε, να μοιραζόμαστε, να πιστεύουμε, τότε εύκολα θα απογειωθούμε πάλι σαν κοινωνία.

Υ.Γ. Η δικιά μου συμβουλή που θα μοιραστώ μαζί σας, είναι να μην πληρώνετε 24 mbps DSL σε καμία εταιρεία. Βρείτε που είναι το κοντινότερο κέντρο του ΟΤΕ και μετρήστε την απόσταση του σπιτιού σας με το googlemaps. Αν είστε έως 400 μέτρα θα έχετε ταχύτητα άνω των 18mbps. Από 400 μέτρα έως 1500 μέτρα θα έχετε 12 με 16 mbps. Αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 1500 μέτρα η ταχύτητα σας θα είναι από 2 έως 8 mbps.
Αυτή είναι μία χοντρική αναλογία για να χρησιμοποιήσει ένας απλός χρήστης. Επειδή το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό και απαιτεί τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία είναι άσκοπο να ασχοληθείτε περισσότερο.

Υ.Γ. Ευχομαι και ελπίζω ότι ένα παιδί που οι γονείς του δεν έχουν χρήματα για σύνδεση ίντερνετ θα βρει ανοιχτό ένα ασύρματο δίκτυο και θα συνδεθεί. Ισως αυτό το παιδί γίνει ο αυριανός μηχανικός δικτύων.
Ισως αυτός να είμαι εγώ με το λαπτοπ μου, να μην μπορώ να συνδεθώ με το 3G και να βρω μία ελεύθερη ασύρματη σύνδεση για να κάνω την δουλειά μου.
Θα χαιρόμουν να πω "να είναι καλά ο άνθρωπος που το έχει ανοιχτό" από το να πω "τους μαλάκες! γιατί τα κλειδώνουν; νομίζουν ότι θα τους κλέψουν τα απόρητα έγγραφα τις CIA;;;;"

Μια φίλη μου είχε πει κάποτε ο γλάρος που πετάει ψηλότερα, βλέπει και μακρύτερα.....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


----------------------------------------

Έχω σύνδεση στο ίντερνετ και έχω ανοιχτό το ασύρματο, ώστε να μπαίνουν κ άλλοι από το δικό μου. Αφού τα πληρώνω ας επωφεληθούν και άλλοι, αρκεί να μη μου ρίχνουν την ταχύτητα. Αν κάποια στιγμή χρειάζομαι παραπάνω ταχύτητα τότε βάζω κωδικό.

Κάνε το καλό και μην αισθάνεσαι κορόιδο, επειδή κάποιος κατεβάζει από τη δικιά σου σύνδεση. Άσε που κάποιος που χρειάζεται το ιντερνετ απαραίτητα σίγουρα θα έχει σύνδεση στο σπίτι και δε θα στηρίζεται στον κάθε τυχαίο,όπως είμαι εγώ, ενώ με τους άνεργους που αναμένεται να έχουμε μπορεί κ εσύ να χρειάζεσαι το ιντερνετ κάποιου άλλου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!