tromaktiko: Η περαίωση είναι μια διαδικασία στην οποία ο επιχειρηματίας ...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η περαίωση είναι μια διαδικασία στην οποία ο επιχειρηματίας ...



... καταβάλει ένα ποσό το ύψος του οποίου ορίζεται από την εφορία και μετά την καταβολή του ποσού της περαίωσης η εφορία "κλείνει" τους λογαριασμούς της με τον επιχειρηματία.
Με άλλα λόγια όποιος επιχειρηματίας δεχθεί να πληρώσει την περαίωση, η εφορία θα τον αφήσει ήσυχο για οποιεσδήποτε παρατυπίες στα λογιστικά του για την περίοδο για την οποία γίνεται η περαίωση π.χ. ανακριβή δήλωση εισοδήματος.

Κοινώς οι κοινοί θνητοί που έχουν ένα μαγαζάκι σε ένα χωριό δεν έχουν να κρύψουν τίποτα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ, Η περαίωση ΔΕΝ είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και ας έρθει η εφορία να ψάξει τις αποδείξεις και τα χαρτιά τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε παιδια ελεος πια!Μου ηρθε χαρτι περαιωσης,για ενα μαγαζακι με τουριστικα ειδη που εχω κλεισει ΑΠΟ ΤΟ 2003!!!Σημειωτεον οτι δεν χρωσταω ουτε 1 ευρω σε ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,ΙΚΑ ΜΙΚΑ ΣΥΚΑ ΚΤΛΠ και εχω πληρωσει συναφεια περαιωση οπως διαλο το λεγανε ξανα το 2006!!Το μαγαζι μπηκε μεσα,δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις του (ενοικιο,τεβε χωρις ΙΚΑ γιατι το δουλευα μονος μου!) και αναγκαστηκα να παρω δανειο για να το ΚΛΕΙΣΩ!!!Ερχονται τωρα μετα απο ! 7 χρονια και μου ζητανε 1000 ευρω!!!!!!Τι ειναι αυτα ρε νταβατζηδες της καταστροφης;Ειμαι παντρεμενος με ενα μωρο 8 μηνων,ειμαι στο ταμειο ανεργιας,μενω στο σπιτι της μανας μου με την μανα μου και ισα ισα την παλευω να αγορασω γαλα και πανες για το μωρο μου.Που να τα βρω ρε αλητες τα λεφτα να σας τα δωσω και να σας τα χρωσταγα ,αλλα ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Μια βοηθεια ρε παιδια τι να κανω;;;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!