tromaktiko: Η κοινωνική αλληλεγγύη της Ντόρας

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η κοινωνική αλληλεγγύη της Ντόρας



Από όλες τις αρχές διακήρυξης του νέου κόμματος με το όνομα ΔΗ.ΣΥ, τι όνομα κι αυτό!, με ένα μικρό αναγραμματισμό προδικάζει το μέλλον του, θα μείνω στην αρχή " Η κοινωνική αλληλεγγύη".

Είναι η μόνη αρχή του, η οποία είναι ικανή να με ...πείσει, για να γίνω ένθερμος υποστηριχτής του!
Ναι, η αρχηγός του νέου κόμματος κατάφερε να με πείσει αναμφίβολα κι αταλάντευτα, για τους εξής λόγους:
α) Έδειξε μεγάλη κοινωνική αλληλεγγύη, διορίζοντας,  κατ΄αρχάς, το νέο σύζυγό της σε μια θέση κοινωνικής προσφοράς. Αποποιήθηκε τις αμοιβές του υπέρ απόρων κι αναξιοπαθούντων. Τα 2.500.00 ευρώ καταθέσεις του εξανεμίστηκαν εξ αιτίας αυτής του της φιλανθρωπικής του στάσης.
β) Δε διόρισε το γιο της στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της θητείας της σ΄αυτό και δεν τον προώθησε να γίνει Δήμαρχος Ευρυτανίας. Άφησε τόπο για όλους εμάς. Έτσι... φάγαμε κι εμείς ένα κομμάτι ψωμί με δική της προσωπική και οικογενειακή φροντίδα.
γ) Η ίδια, παραιτήθηκε από την αντιμισθία της ως βουλευτής, μετά την αποπομπή της από τη Ν.Δ. Πείνασε μαζί μας, υπέφερε κι αυτή για ένα σχεδόν χρόνο, ζώντας με επιδόματα της κοινωνικής αλληλεγγύης του ανάλγητου κράτους μας. Τώρα ξέρει! Μπορεί να μας καταλάβει καλύτερα!
δ) Σαν τον κάθε πολίτη, που υποφέρει από την οικονομική κρίση, υποφέρει κι η νέα αρχηγός του ΔΗ.ΣΥ. Αναγκάστηκε να ξαναφορέσει το παλιό κόκκινο σινιέ κοστούμι, αφού τα οικονομικά της δεν της το επιτρέπουν πια να επισκέπτεται τόσο συχνά τη ...Βουκουρεστίου. Μεγάλη θυσία κι ατράνταχτος ο λόγος για να πεισθώ. Αυτό κι αν λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη!
Σταματώ. Δε γράφω άλλα. Βαρέθηκα. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί της.  Έχω ουσιαστικότερα πράγματα να κάνω. Πρέπει να βρω οπωσδήποτε χρήματα. Το ενοίκιο απλήρωτο, η ΔΕΗ επίσης, νερό, κοινόχρηστα, φαΐ...Μα τι λέω η τρελή? Γιατί ανησυχώ? Η Ντόρα μας να είναι καλά και η...κοινωνική της αλληλεγγύη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!