tromaktiko: Πιτμπουλ και Κυνομαχίες στην Αμερική

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πιτμπουλ και Κυνομαχίες στην Αμερική



Τέλος στις κυνομαχίες! Καμπάνια αντιμετώπισης των αστικών κυνομαχιών... ο Anthony Pickett, υπερασπιστής της καμπάνιας και ο Nino

H οργάνωση Humane Society of the United States, προωθεί μια καμπάνια ενημέρωσης και επιμόρφωσης, ώστε να σταματήσουν οι συστηματικές κυνομαχίες και η βία στους δρόμους. Αυτή η βία προκαλεί τρομακτικό πόνο στα ζώα και ωθεί τους νέους στο έγκλημα. Σε αυτό τον παράνομο κόσμο, όποιος έχει το δυνατότερο πιτμπουλ, είναι ο νικητής, ενώ άνθρωποι και σκύλοι που έχουν ενταχθεί σε μια κοινότητα, είναι οι χαμένοι. Η οργάνωση όμως που βρίσκεται ένα βήμα μπροστά με τις πράξεις της, προσφέρει νέα κίνητρα στους νέους, για να αποτρέψει τη βία και να σταματήσει η διοργάνωση κυνομαχιών στους δρόμους.
Το 2006, ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να σταματήσουν οι κυνομαχίες των δρόμων του Σικάγο. Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιεί πρωτοπόρες και αποδεδειγμένα σωστές μεθόδους για να αλλάξει συμπεριφορές και πράξεις. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της καμπάνιας, το πρόγραμμα “End Dogfighting” έχει επεκταθεί στην Ατλάντα και σύντομα θα ξεκινήσει στη Φιλαδέλφεια και το Λος Άντζελες.

Οι υποστηρικτές
Η οργάνωση HSUS προσλαμβάνει νέους ανθρώπους με ρίζες από την κοινότητα των κυνομαχιών που μπορούν να πολεμήσουν το πρόβλημα σε βάθος. Στις πιο επηρεασμένες από το έγκλημα περιοχές, μεσολαβούν, ερχόμενοι σε επαφή με άνδρες και αγόρια, έχοντας τον κίνδυνο να εμπλακούν και πάλι οι ίδιοι στις κυνομαχίες. Όμως λόγω του ότι είναι άτομα που οι κοινότητες σέβονται, μπορούν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους, που άλλοι δε θα μπορούσαν.

Η ομάδα εκπαίδευσης των πιτμπουλ
Η οργάνωση οργανώνει δωρεάν και προσβάσιμα εβδομαδιαία μαθήματα εκπαίδευσης πιτμπουλ και ιδιοκτητών, τα οποία προσφέρουν εναλλακτική έμπνευση στις κυνομαχίες και μαθαίνουν στους ιδιοκτήτες των σκύλων, ότι τα πιτμπουλ είναι φίλοι και όχι μαχητές.

Η κοινότητα ξεπερνά το πρόβλημα.
Η οργάνωση HSUS διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, για να προωθήσει το μήνυμα του τέλους των κυνομαχιών και να αναπτύξει την εμπιστοσύνη εντός των κοινοτήτων. Προσφέρει εμβολιασμούς, σπιτάκια σκύλων και ενημέρωση από θρησκευτικούς ηγέτες. Ο Michael Vick, διάσημος παίκτης του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο οποίος διοργάνωνε κυνομαχίες για περισσότερα από 5 χρόνια και καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2007 σε περισσότερους από 20 μήνες φυλάκισης, συμμετέχει στο πρόγραμμα «End Dogfighting», δίνοντας μηνύματα σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!