tromaktiko: Ο Πάγκαλος και οι… «μη υπαρκτοί»

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο Πάγκαλος και οι… «μη υπαρκτοί»



Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δύσκολα περνούν απαρατήρητοι, και όχι όπως οι κακεντρεχείς θα ισχυρίζονταν…
λόγω του ευμεγέθους της φιγούρας τους.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έκανε χόμπι την εσωτερική παρόρμηση να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Με τη διαφορά ότι το «όνομα» αυτό, ήταν το όνομα που ο κ. Πάγκαλος έδινε στα πράγματα.

Θυμίζουμε: Είχε αποκαλέσει τους Γερμανούς «γίγαντες με μυαλό νάνου», και όλοι βιώνουμε τον κεντρικό ρόλο που έχει η χώρα της Μέρκελ στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου ολόκληρου. Κάτι που θέλει… μυαλό γίγαντα.

Το 1994, ονειρευόταν τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και δέχτηκε να κατέβει υποψήφιος στην Αθήνα. Εκεί όπου έχασε ακόμη και η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη. Αποτέλεσμα: Βρήκε απέναντί του ένα φωτεινό, αν και όχι ευρέως γνωστό μέχρι τότε πρόσωπο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως συνήθως… θόλωσε, άρχισε τους χαρακτηρισμούς περί «ασημαντότητας», και τελικά έχασε. Και τον δήμο, αλλά και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. «Κατώτερος ενός ηγετικού στελέχους», λέγεται πως ήταν η τελική ετυμηγορία του Ανδρέα Παπανδρέου για το πρόσωπό του.

Στη συνέχεια, την εποχή που στις κυβερνήσεις του Σημίτη βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, έβαλε στο στόχαστρο τον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Για τα ελληνικά του, για το επίπεδο της σκέψης του, για τη γλώσσα που μιλούσαν οι σύμβουλοί του στο ΥΠΕΞ. Και έσπευδε να προαναγγείλει την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, στην απευκταία για τον ίδιο περίπτωση που ο Γιώργος γινόταν αρχηγός. Λεπτομέρεια: Ο Γιώργος έγινε αρχηγός και εδώ και έναν χρόνο είναι Πρωθυπουργός της χώρας. Και ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρός του, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Θεσμικά δηλαδή… «μη υπαρκτός» αναπληρωτής εκείνου του οποίου το όνομα δεν ήθελε καν να προφέρει.

Μετά τους Αβραμόπουλο και Παπανδρέου που… κάθε άλλο παρά άσχημη πολιτική τύχη είχαν, από τη στιγμή που ο Θεόδωρος Πάγκαλος άρχισε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, σειρά πήρε σήμερα ο Γιάννης Δημαράς. «Μη υπαρκτή υποψηφιότητα», τον χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Δηλαδή… ανύπαρκτο!

Μετά από όλα αυτά, και με βάση το παρελθόν του Πάγκαλου, είναι να μην μπαίνεις στον πειρασμό να βάλεις στοίχημα ότι ο Δημαράς θα γίνει… πλανητάρχης;

http://www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!