tromaktiko: Απάντηση στο θέμα " ΗΣΑΠ ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ"

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο θέμα " ΗΣΑΠ ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ"



Κυρία μου είτε δεν ξέρετε τι σας γίνεται είτε είστε παπαγαλάκι συμφερόντων.
Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, άνεργος 1 χρόνο τώρα και χωρίς αμάξι και όπως καταλαβαίνετε κινούμαι με τον ΗΣΑΠ . Επιπλέον γεννήθηκα και ζω στην Νέα Ιωνία.
Καταρχήν η ταλαιπωρία που όλοι υφιστάμεθα τόσον καιρό δεν οφείλεται στον ΗΣΑΠ αλλά στην εταιρεία που ορίστηκε από το κράτος να ολοκληρώσει τα έργα.
Κατά δεύτερον μήπως είστε εργαζόμενη στον ΗΣΑΠ και γνωρίζετε τόσο καλά πόσα χρήματα παίρνουν??? Και σε τελική αν κάποιος από εκεί μέσα έκλεψε τότε το κράτος να τον πιάσει, να τον φυλακίσει και να του πάρει την περιουσία μέχρι το ποσό που εκείνος είχε κλέψει. Απο πού και ως πού να πουληθεί σε ιδιώτη? Δηλαδή εάν εσάς μπούνε στο σπίτι και σας κλέψουν τι θα πρέπει να πούμε "Να πουλήσετε το σπίτι σας για να μην σας ξανακλέψουν?" Την παλεύετε ρε??
Τρίτον εγώ τα μεγαλύτερα προβλήματα όσο αφορά τις υπηρεσίες και την ποιότητα των προϊόντων τα βρίσκω στις ιδιωτικές εταιρείες και αυτό επειδή δυστυχώς μία ιδιωτική εταιρεία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή δεν θέλει να τα κάνει όλα τέλεια. Να υπενθυμίσω ότι η Ολυμπιακή που όλοι γκρινιάζανε τόσα χρόνια ήταν από τις πρώτες στην ασφάλεια και στην παροχή υπηρεσιών (μέχρι που αρχίσανε οι απεργίες). Επιπλέον να σας πω ότι θα αυξηθούν τα εισιτήρια τουλάχιστον στα 2 με 2,5 ευρώ αφού στο κόστος θα προστεθεί το κέρδος του ιδιώτη, το επιπλέον κόστος από τις "αυξημένου" επιπέδου υπηρεσίες (μπούρδες βέβαια, μόνο στα λόγια θα είναι) και φυσικά το Φ.Π.Α. το οποίο θα ανέρχεται στο 23% (είδος πολυτελείας βλέπετε οι μετακινήσεις για να πάμε στη δουλειά).
Τέταρτον θέλω να πω ότι στην Ελβετία οι δρόμοι ήταν και είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ και παρόλα ταύτα δεν έχουν ούτε λακκούβες ούτε χαλάνε κάθε εξάμηνο.! Οι δρόμοι εκεί συντηρούνται κανονικά (βλέπεις τα συνεργεία στο δρόμο) καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο προεκλογικά. Το δημόσιο δεν είναι ποτέ το πρόβλημα, η νοοτροπία των βλαμμένων και των πολιτικών είναι που μας καταστρέφει. Που ακούστηκε ΔΕΚΟ να υποχρεώνεται να πάρει δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες της επειδή το κράτος δεν της δίνει τα χρήματα που επιβάλλεται?? Ε μετά πως να μην έχει χρέη? Τι θα κάνει θα γεννήσει χρυσές λίρες ? Και για να σε προλάβω, ναι το κράτος οφείλει να τα δώσει τα χρήματα αφού η κάθε ΔΕΚΟ τελικά ανήκει σε αυτό. Αν την είχες εσύ την εταιρεία θα πλήρωνες τα έξοδα και τους μισθούς και ΜΕΤΑ θα έπαιρνες τα κέρδη. Αν αυτό που κάνει το κράτος σου φαίνεται φυσιολογικό τότε να πας να ανοίξεις εταιρεία και να το κάνεις και εσύ. Να δούμε όλοι τότε πόσο γρήγορα θα πλουτίσεις!!!
Τέλος θέλω να πω και το εξής σημαντικό !! Οι ΔΕΚΟ είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΈΛΕΙΑΣ. Δεν δημιουργήθηκαν με σκοπό το να βγάζουν κέρδη αλλά με σκοπό να παρέχουν φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής του.
Πριν απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα θυμηθείτε: έχουμε 1 στόμα για να εκφραζόμαστε και 2 αυτιά για να ακούμε αλλά πάνω από όλα χρειαζόμαστε το μυαλό για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε (αυτό το αναφέρω για όσους αρχίσουν να μιλάνε χωρίς επιχειρήματα).
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!