tromaktiko: Συμβουλές για μια «πράσινη» καθημερινότητα

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Συμβουλές για μια «πράσινη» καθημερινότητα



Το εμπόριο είναι πλέον γεμάτο από «πράσινες» επιλογές. Δεν είναι δύσκολο να γίνουμε πιο ευαισθητοποιημένοι, απλώς χρειάζεται να δίνουμε κάθε φορά λίγα λεπτά παραπάνω για να βρίσκουμε το κατάλληλο προϊόν, που θα είναι της αρεσκείας μας και φιλικό προς το περιβάλλον. Για αυτό:


1. Όταν αγοράζετε καινούργιες συσκευές συμβουλευτείτε το σήμα ενεργειακής απόδοσης τους. Οι ενεργειακά πιο αποδοτικές συνεισφέρουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κάνουν σημαντική οικονομία στους λογαριασμούς του ρεύματος.
2. Προτιμήστε τις γυάλινες συσκευασίες - ειδικά αυτές που μπορούν να επιστραφούν. Αυτές που δεν επιστρέφονται μπορείτε να τις επαναχρησιμοποιήσετε ή να τις ανακυκλώσετε.
3. Μην κάνετε υπερ-κατανάλωση στα προϊόντα καθαρισμού, καθώς αυτές επαρκούν 100% για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν καθαρίζουν καλύτερα αν βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα.
4. Προτιμήστε τα προϊόντα χαρτιού που προέρχονται από ανακύκλωση.
5. Αγοράστε βιολογικά καθώς για την παραγωγή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ουσίες βλαβερές για το περιβάλλον.
6. Αγοράστε τοπικά προϊόντα εποχής. Για τη διάθεσή τους στο εμπόριο έχουν εκκληθεί λιγότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα καθώς έχουν διανύσει μικρότερες αποστάσεις.
7. Προτιμήστε εταιρίες με καλές περιβαλλοντικές πρακτικές και μην ενισχύετε οικονομικά αυτές που μολύνουν τον πλανήτη και σπαταλούν πλουτοπαραγωγικούς πόρους. (πληροφορίες από τη WWF)

p.p
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!