tromaktiko: ''Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας'' από τον Ε.Ο.Τ.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

''Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας'' από τον Ε.Ο.Τ.



Το 2006, στα πλαίσια ενος κοινοτικού προγράμματος Διάδωσης και καθιέρωσης της ελληνικής κουζίνας, αρκετά εστιατόρια ΄ανταποκρίθηκαν μιάς και πληρούσαν τις προ'ι'ποθέσεις και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.
Ο Ε.Ο.Τ..πάλι από την μεριά του υποτίθεται πως όλα αυτά τα εστιατόρια θα τα πρόβαλε από τη σελίδα του και θα ήξεραν όλοι όσοι ταξιδεύουν στην ελλάδα (έλληνες και ξένοι) που μπορούν να φάνε καλό φαγητό.
Αυτό δεν έγεινε!
Το 2009 το σήμα έληγε και έπρεπε να ανανεωθεί και όλοι όσοι το είχαν πάρει το ανανέωσαν (πληρώνοντας και 300,00 ευρώ παράβολο για τα έξοδα των εξεταστών που θα πήγαιναν για τον έλεγχο).
Τα μπράβω και τα συγχαρητήρια για την ποιότητα κ.τ.λ. από τους εξεταστές ήταν πολλά!
Και η προβολή της ποιοτικής Ελληνικής κουζίνας σίγουρη!
Πρίν από λίγες ημέρας πήγα σ' ένα γραφείο του Ε.Ο.Τ. (επαρχιακής πόλης) να ρωτίσω τελικά τί θα γίνει πλέον με αυτό το σήμα και ο υπάλληλος μέχρι που δεν με έβρησε κι όλας!
'' Ποιό μαγαζί έχετε; Πού είναι αυτό; Τώρα τί ζητάτε κυρία μου; Δέν πήρατε οικονομική ενύσχιση; Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να σας απαντήσω! Πάρτε τηλέφωνο στα κεντρικά''.
Εφυγα σχεδόν κλαίγοντας από την απογοήτευση!
Το θέμα δεν ήταν ότι μου μήλησε άσχημα ο υπάλληλος, το θέμα ήταν ότι αφού αυτός που δούλευε εκεί δεν είχε ακούσει ούτε το μαγαζί φαντάσου οι ξένοι! Καί όσο για το καύχημα (το δικό μου και όλων που το έχουν πάρει), πέρα από τις οποιεσδήποτε κρατικές πιστοποιήσεις που τελικά απο ότι φένεται δεν έχουν καμία αξία, είναι το ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!