tromaktiko: Η «μητέρα» των μαχών

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η «μητέρα» των μαχών



Η μεγάλη ημέρα για το απόλυτο παιχνίδι στον πλανήτη έφτασε. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται το βράδυ της Δευτέρας (22.00) στο «Καμπ Νου» σε ένα «el clasico», όπου η νίκη είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς.

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Μπορεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Ισπανία, αλλά η πορεία της το τελευταίο διάστημα είναι άκρως εντυπωσιακή. Μετά την εντός έδρας γκέλα με τη Μαγιόρκα στις αρχές Οκτωβρίου, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα μετράνε έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με τελευταία το εντυπωσιακό 8-0 επί της Αλμερία.

Ανάλογη πορεία και στην Ευρώπη, με τους «μπλαουγκράνα» να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και να εξασφαλίζουν την πρωτιά και την πρόκριση για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ άνετα χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα την απόδοσή τους. Πλέον η προσοχή επικεντρώνεται στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι τον Φεβρουάριο, με στόχο να ξεπεράσει τον αιώνιο αντίπαλο και να ανέβει στη κορυφή.

Το ευχάριστο για τους Καταλανούς είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αναμένεται το βράδυ η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Το 4-3-3 δεν πρόκειται να αλλάξει με τον Βαλντές κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελείται από τους Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ και Αμπιντάλ.

Η τριάδα του κέντρου θα είναι οι Τσάβι, Μπουσκέτς και Ινιέστα, με τους Πέδρο, Μέσι και Βίγια στην επιθετική τριάδα.

Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με την ψυχολογία στα ύψη. Έπειτα από χρόνια η «βασίλισσα» θυμίζει ξανά ομάδα, κάτι που οφείλεται κυρίως στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μεταμορφώσει τους Μαδριλένους προς το καλύτερο, κάτι που φαίνεται από τη βαθμολογική θέση της ομάδας (1η).

Περίπατο όμως κάνει και στην Ευρώπη, όπου σε όμιλο με Άγιαξ και Μίλαν πήρε άνετα την πρώτη θέση. Ο Μουρίνιο αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αφού και οι Ιγκουαΐν και Κεντίρα που δεν αγωνίστηκαν στο Άμστερνταμ είναι απόλυτα έτοιμοι.

4-2-3-1 από τον «Special one» με τον Κασίγιας τερματοφύλακα και τους Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο και Μαρτσέλο αμυντική τετράδα. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Αλόνσο και Κεντίρα με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Οζίλ και Ντι Μαρία να συνθέτουν την τριάδα μπροστά από τον μοναδικό προωθημένο Ιγκουαΐν.

Προϊστορία

Η Ρεάλ εκτός από την Μπαρτσελόνα έχει να αντιμετωπίσει και την άσχημη παράδοση των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα μετράει μόλις δύο νίκες στα δέκα τελευταία ματς στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα να έχει τέσσερις νίκες και άλλα τέσσερα παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Μάλιστα, τελευταία νίκη των Μαδριλένων ανεξαρτήτως έδρας ήταν τη σεζόν 2007-08 στο «Μπερναμπέου» με 4-1, με τους «μπλαουγκράνα» να μετράνε τέσσερις συνεχόμενες νίκες.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!