tromaktiko: Απάντηση στο «Σχετικα με τα εξυπνα φαναρια»

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο «Σχετικα με τα εξυπνα φαναρια»



Το «έξυπνο» φανάρι πρώτη φορά το είχα δει, προ καιρού, στην Κομοτηνή. Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να πω πως βοήθησε αφού η χαζή νοοτροπία του νεοέλληνα παραμένει ίδια.
Εξακολουθεί να χαζεύει στο φανάρι, να ξεκινάει όποτε το θυμηθεί (για να μην πω κάτι χειρότερο) , να καθυστερεί τον επόμενό του, να ξεκινάει με το πάσο του, να γκαζώνει μόνο όταν το βλέπει καροτο-ντοματί και να περνάει τελικά με βαθύ κόκκινο αφήνοντας τον άλλο από πίσω εκνευρισμένο (και με το δίκιο του) που θα μπορούσε άνετα να περάσει νόμιμα.
Για να μην πω για τις μηχανές που πέρα του ότι, παράνομα κατά τον ΚΟΚ, περνούν μπροστά από όλους σπάνια θα ξεκινήσουν κατευθείαν χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στον μέχρι πρότινος προπορευόμενο που τελικά (με την κίνηση του μηχανάκια) έγινε επόμενος.
Εννοείται ότι όλ’ αυτά φέρνουν και συνέπειες στα αυτοκίνητα που προπορεύονται στο επόμενο διασταυρούμενο φανάρι, με τα ίδια τελικά αποτελέσματα, το ίδιο στα επόμενα φανάρια....συνεπώς ένας φαύλος κύκλος.....για να μην πω για τον φόβο πρόκλησης ατυχήματος.
Φυσικά εφόσον οι μηχανές και τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά πλέον, οι πιθανότητες να συναντήσεις τέτοιους «γάιδαρους» είναι πλέον πολλές (τείνει στην βεβαιότητα πια).
Διότι γάιδαροι δεν είναι μόνο αυτοί που παρκάρουν σε πεζοδρόμια, ή πιάνουν 2-4 θέσεις στα πολυκαταστήματα, αλλά κι εκείνοι που καθυστερούν (σκόπιμα συνήθως) τους άλλους χρήστες μιας οδού και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί από δαύτους.
Συνεπώς, όποιο «έξυπνο» φανάρι και να βάλεις δεν γλιτώνεις από τον χαζό νεοέλληνα οδηγό.
Αν δε βάλουμε και τον κακό συγχρονισμό τους (βλέπε Βάρης – Κορωπίου) σε συνδυασμό με τα πολλά αυτοκίνητα και το χαζολόγημα των οδηγών που αμέσως μπλοκάρουν το επόμενο φανάρι τότε καταλαβαίνετε την καταστροφική ύπαρξη των φαναριών.
Κακή, πρόχειρη και τσιγκούνικη εφεύρεση (ανακάλυψη ό, τι θέλετε πείτε το) το φανάρι για την Ελλάδα.
Σαφώς πιο εξυπηρετικοί οι ανισόπεδοι κόμβοι.
ΟΧΙ στα φανάρια, ΝΑΙ στους ανισόπεδους κόμβους.
ΝΑΙ στην προοπτική, ΟΧΙ στην τσιγκουνιά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!