tromaktiko: "Κλοπή" με το αέριο στα αυτοκίνητα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

"Κλοπή" με το αέριο στα αυτοκίνητα



Κάποιοι έχουμε κάνει την κίνηση να μετατρέψουμε τα αυτοκίνητά μας ώστε να κινούνται και με το πιο φτηνό αέριο. Ισχύει ότι υπάρχει διαφορά σημαντική, ακόμα, ωστόσο οι αυξήσεις μέσα στον χρόνο φτάνουν στα όρια της κλοπής.

Ένα παράδειγμα. Το Σεπτέμβριο το αέριο, για τα αυτοκίνητα, κόστιζε 0.64 ευρώ. Στις αρχές Νοεμβρίου πήγε στα 0.69. Για την ακρίβεια τόσο κόστιζε πριν από επτά ημέρες. Σήμερα έφτασε στις 0.77(μιλάμε για τα πιο φτηνά πρατήρια).
\Στην λογική ερώτηση"γιατί ρε παιδιά τόσο απότομη αύξηση" οι άνθρωποι απάντησαν ότι αυτές τις αυξημένες τιμές δίνει το τελωνείο όποτε υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Αυξάνεται δηλαδή οκτώ λεπτά μέσα σε ώρες επειδή κάποιος θέλει να οικονομήσει μόλις μυριστεί ότι ο κόσμος αγοράζει.
Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι είμαστε μία μειοψηφία που βάζει αέριο και ακόμα αισθανόμαστε πιο άνετα αλλά ίσως κάποιος, κάπου, κάποτε να πρέπει να ασχοληθεί με τις αυξήσεις-κλοπή μεσούσης της χρονιάς.Επειδή βρίσκονται, ακόμα, μακριά από την βενζίνη οι τιμές, δεν προκαλείται πάταγος, η διαφορά όμως μέσα σε λίγες ημέρες οφείλει να ξυπνήσει τους πάντες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!