tromaktiko: Πριν κατηγορούμε καλό είναι να ξέρουμε

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πριν κατηγορούμε καλό είναι να ξέρουμε



Σχετικά με το σχόλιο που είδα στο HOL EΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θα ήθελα να εξηγήσω στον φίλο ότι κάθε φορά που αλλάζεις πάροχο παίρνεις διαφορετικό βρόγχο (=καλώδιο χαλκού από το DSLAM της εταιρείας, που συνήθως είναι μέσα στον ΟΤΕ στο δωμάτιο των παρόχων)...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/hol-e_03.html#more)

και οι ταχύτητες εξαρτώνται από την ποιότητα του.

Το adsl ως τεχνολογία είναι αξιόπιστο μέχρι και τα 3 χιλιόμετρα καλωδίου και όσο απομακρύνεσαι από το αστικό κέντρο (ΟΤΕ της περιοχής σου) τόσο περισσότερο πέφτει η ταχύτητα και μεγαλώνουν τα προβλήματα.
Αν και λεπτομέρειες για το πρόβλημα δεν μας αναφέρεις σχετικά με την σύνδεση και στους δύο παρόχους (ΟΤΕ/HOL) από την απάντηση που σου έδωσε η HOL εξηγείτε γιατί «κόλαγε» ο router στον ΟΤΕ. Δηλαδή στην HOL σου έριξαν την ταχύτητα για να σου σταθεροποιήσουν την γραμμή να μην έχεις reset ή αποσυνδέσεις στον router σου. Μια σταθερή γραμμή χωρείς λάθη (CRC, FEC κ.α) ακόμα και εάν συγχρονίζει στην μισή ταχύτητα κατεβάζει πολύ ποιο γρήγορα από ότι μια γραμμή με μεγάλο συγχρονισμό και πολλά λάθη.

Παράδειγμα,
Στο σπίτι μου είχα ΟΤΕ και πριν 6 χρόνια έβαλα HOL, άλλαξα πάροχο γιατί ήταν ποιο οικονομικά και μου έδιναν μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερα προνόμια, με τον ΟΤΕ είχα 512/256 τότε και πήγα στα 2ΜΒ/512 και όλα ήταν καλά καμιά αλλαγή, όταν όμως οι ταχύτητες μεγάλωσαν και εγώ πήρα τα 24 ΜΒ άρχισαν τα προβλήματα, για να μην μακρήγορο αφού είχαμε κάνει αρκετές αλλαγές βρόγχου τώρα έχω πετύχει έναν με τον οποίο μπορώ να συγχρονίσω σταθερά στα 6ΜΒ/768 χωρείς αποσυνδέσεις και με SNR 11 ενώ εάν προσπαθήσω να το αφήσω εκεί που συγχρονίζει (14ΜΒ/900) θα έχω συνέχ! εια αποσυνδέσεις και θα «σέρνετε» γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνει ο router πολλές φορές αυτό που στέλνει για να το πάρει ο άλλος σωστά.

Θέλω δηλαδή να εξηγήσω ότι δεν είναι θέμα παρόχου αλλά θέμα
Α) ποιότητας καλωδιώσεων που έχει ο ΟΤΕ στην περιοχή μας
Β) πόσα χιλιόμετρα «τρέχει» αυτό το καλώδιο για να φτάσει στο Αστικό Κέντρο.
Γ) ο τρόπος που μεταφέρετε το σήμα από το Αστικό Κέντρο προς το Internet.
Και σε αυτό το τελευταίο κολάνε οι οπτικές ίνες αφού ο ΟΤΕ στα περισσότερα κομμάτια του περνάει ακόμα από χαλκό ενώ η HOL από οπτικό.
Επίσης ίσως θα σε ενδιέφερε να μάθεις εάν κάποιος πάροχος κάνει traffic shaping ή όχι, τον τρόπο που δρομολογεί την κίνηση εσωτερικά της Ελλάδας (εάν ας πούμε για να φτάσεις μια σελίδα ή εφαρμογή που βρίσκετε στην Forthnet θα φτάσεις πρώτα στο Λονδινο και μετά θα γυρίσεις Ελλάδα !! !! το έκανε αυτό ο ΟΤΕ δεν ξέρω εάν το κάνει ακόμα, και πολλά πολλά αλλά.
Καλό είναι όλοι μας να ρωτάμε έναν ιδικό πριν προχωρήσουμε σε αλλάγες που μας προτείνει κάποιος πωλητής …. Γιατί, ότι και να μου λέει ο μανάβης, εμπιστεύομαι τις γνώσεις μου για να διαλέξω φρούτα…..
Α και παρεμπιπτόντως όταν στην αρχή είχα τα προβλήματα με την 25αρα έφερα ηλεκτρολόγο με ιδικό μηχάνημα που τον πλήρωσα…. Αρκετά ακριβά για να μου επιβεβαιώσει αυτά που μου έλεγαν στην HOL για να είμαι σίγουρη ότι μου έλεγαν αλήθεια.
Συγγνώμη εάν σας κούρασα ευχαρίστως να σας εξηγήσω και περισσότερα εάν θέλετε
Και καλό θα ήταν πριν μιλήσουμε για απάτη να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε…..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!