tromaktiko: Cantona: Επανάσταση με απόσυρση τραπεζικών καταθέσεων

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Cantona: Επανάσταση με απόσυρση τραπεζικών καταθέσεων



Ο θρύλος της Manchester United Eric Cantona εκτιμά πως το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει μέσω των τραπεζών, κάτι που μπορεί να γίνει, όπως σημείωσε, εάν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Οι δηλώσεις του μάλιστα πυροδότησαν και online εκστρατεία για άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών στις 7 Δεκεμβρίου.
«Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει. Η επανάσταση θα...




 γίνει μέσω των τραπεζών. Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό [..]

Το σύστημα είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών, οπότε μπορεί να καταστραφεί μέσω των τραπεζών», ανέφερε ο 44χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής σε βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Presse Ocean και φέρει ημερομηνία 6 Οκτωβρίου.

«Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα [για να διαμαρτυρηθείς], πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου. Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών» καταλήγει ο Eric Cantona.

Το βίντεο έχει υπότιτλους σε πολλές γλώσσες και μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Μάλιστα σε σελίδα δικτύου κοινωνικής δικτύωσης περίπου 12.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση υπό τον τίτλο: Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες.





contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!