tromaktiko: Νέο προκλητικό δημοσίευμα της Independent

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Νέο προκλητικό δημοσίευμα της Independent



Με «περίεργους» συνειρμούς θεωρεί βέβαιη την ελληνική χρεοκοπία 
Σε άρθρο του στην Independent, ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ, Χάμις ΜακΡέι, καταγράφει το ιστορικό της κρίσης...
 στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δυσάρεστη θέση να διαπραγματεύεται για τα χρέη των τραπεζών της, παρότι η πολιτική ηγεσία είχε επανειλημμένως διαψεύσει το ενδεχόμενο.

Ο Χάμις ΜακΡέι μεταφέρει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, ο οποίος είπε ότι «ελπίζει ότι η Ιρλανδία θα έχει τη διορατικότητα να λάβει τη σωστή απόφαση για το μέλλον της και για το ευρώ». Όπως λέει ο κ. ΜακΡέι, αυτό μεταφράζεται ως «σας παρακαλούμε να δεχτείτε την ευρωπαϊκή βοήθεια ώστε να φύγει η πίεση από πάνω μας».

Στο άρθρο του, ο Χάμις ΜακΡέι τονίζει ότι θα υπάρξουν χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη, με την ελληνική χρεοκοπία να είναι πλέον αναπόφευκτη, επειδή, όπως υποστηρίζει, υπάρχει αδυναμία συλλογής εσόδων από την εφορία. Όπως λέει, η Ιρλανδία ελπίζει να τα καταφέρει σε αυτόν τον τομέα.

Οπότε, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης, το ερώτημα πια δεν είναι οι χρεοκοπίες, αλλά το αν αυτές οι χρεοκοπίες (καθώς τις υπολογίζει σε περισσότερες από μία) θα «σπάζουν» της Ευρωζώνη.

Ευτυχώς, ο κ. Χάμις ΜακΡέι δεν έχει ακόμη την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Προφανώς όταν την έχει θα τη μάθουμε σε επόμενο δημοσίευμά του στην έγκυρη βρετανική εφημερίδα

newsbeast.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!