tromaktiko: Σχετικά με τα Pitbull

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με τα Pitbull



Θα ήθελα να πω σχετικά με τα όσα λέγονται για τα pitbull ότι είχα ένα θηλυκό american pitbull και ήταν μεγαλωμένο από κουτάβι από εμένα με ήρεμο τρόπο...
Ήταν πολύ ήσυχο και δεν είχε δείξει επιθετικότητα σε κανέναν. Ήταν πολύ φιλικό και έπαιζε με τις κόρες μου 4 και 6 ετών. Πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πως θα μεγαλώσεις το κάθε σκυλί. Επιθετικά τα κάνει ο άνθρωπος. Ευχαριστώ.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν για να λέμε την αλήθεια με το όνομά τους.
Το Πιτμπούλ δέν είναι το φονικότερο σκυλι του κόσμου και ούτε το ποιό επιθετικό και πολύ σωστά τα λές.
Δυστυχώς όπως το εκπαιδεύσης έτσι θα γίνει,Εγώ έχω ένα απο τα φονικότερα σκυλιά του κόσμου Ράτσας ΚΑΝ ΚΑΝ τραβάει και τρακτέρ άμα το είδατε στο Youtube.Και δέν έχει πειράξει ποτέ κανέναν γιατη έτσι έχει εκπαιδευτή όπως και τα Ντόμπερμαν και άλλες ράτσες που είναι πολύ ποιο ισχυρά σαν σκυλιά απο τα Πιτμπούλ.
Τα σκυλιά δείχνουν των χαρακτήρα του αφεντικού.Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις.
Επειδή έχω Pet Shop ειλικρινά προτείνω να πάρει κάποιος Πίτμπουλ άν έχει παιδιά παρά κανίς.Στης επιθέσης που είδα σε ένα site Που δημοσίευσες δέν ευθήνετε το σκυλί αλλα το ο ίδιος ο ιδιοκτήτης η κακομεταχείρηση που δέχτηκε αυτό το σκυλί
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οταν γκουγκλαρεις πρεπει να εισαι πιο αντικειμενικη/ος στο τι θα μας παρουσασεις.Ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις παραμικρη ιδεα απο μεγαλοσομες ρατσες.Η φιλοζωια δεν εχει καμια σχεση με την γνωση πανω σε σκυλια.Ουτε οτι τα φροντιζεις σε κανει γνωστη.Τα σκυλια ειναι ζωα.Ενα σκυλι ανεξαρτητα την ρατσα μπορει να νευριασει μονο με το να το κοιταξεις επιμονα στα ματια.Ειναι στην φυση του να αντιδρασει σαν σκυλος σε αγελη και οχι σαν ανθρωπος..Τα Ï! �κυλια απο την φυση τους αναγνωριζουν αρχηγο αγελης.Μπορει για πλακα το παιδι σου να κανει οτι σε χτυπαει και το πιο πιθανο πραμα που θα κανει ειναι να σε προστατεψει.Απο λαθος αντιμετοπιση το σκυλι σας μπορει να νομιζει οτι ειναι αρχηγος στο σπιτι.Αρα του ανηκουν τα παντα και ανα πασα στιγμη μπορει να τα διεκδικησει οπως του υπαγορευει η φυση του.Επομενως εμεις μπορουμε να προξενησουμε μια επιθετικη συμπεριφορα στο σκυλο αθελα μας απο αγνοια και μονο.Δεν χρειαζεται να σου πω οτι τα σκυλια που κακοποιουνται απο τα αφεντικα τους με σκοπο! να γινουν αγρια γενικος η για να β! αλου ν σε κυνομαχιες,πως αυτοματως θα ειναι απειλη για ολους.Καποιοι εχουν σκυλους μονιμος δεμενους και παραμελημενους στο κηπο η στο διαμερισμα.Τα σκυλια οταν δεν ασκουνται αρκετα και δεν βγαινουν εξω , αναπτυσουν μια απογοητευση η οποια μπορει να μεταφραστει απο καταστροφες στους καναπεδες μεχρι επιθετικες συμπεριφορες.Τα σκυλια εχουν χαρακτηρα οπως και εμεις.Μερικοι ειμαστε νευρικοι και αλλοι ηρεμοι σαν αρνια.Πρεπει να καταταλαβετε οτι δεν εχει να κανει με την ρατσα.Τα σκυλια δεν βγενουν αγρια απο το DNA τους.Ολες οι μεγαλοσωμες ρατσες ! πρεπει να εχουν ιδιοκτητες που γνωριζουν πως πρεπει να συμπεριφερεσε σε ενα σκυλο ειδικα οταν ειναι στην κατηγορια των μεγαλοσωμων σκυλων.Εδω ειναι ολη η αληθεια για τα πιτμπουλ και οχι μονο.Εχω πιτμπουλ και 2 γατες σε ενα διαμερισμα.Εχω επισης ανηψιο τον οποιο δεν τον αφηνω ποτε μονο του με τον σκυλο γιατι πολυ απλα εχει προσπαθησει να το κλωτσησει η να του τραβιξει τα αυτια απο αγνοια γιατι ειναι 4 ετων.Ξερω οτι ποτε δεν θα τον πειραζε τον μικρο αλλα ποτε μα ποτε δεν τους αφηνω μονους.Ειναι νομος ητε ειναι πιτπουλ ητε ειναι πομερανιαν.
για οσους γνωριζουν αγγλικα το κομματι που αναφερεται σε στατιστικη σε οτι αφορα επιθεσεις σκυλων καταληγει ως εξης :
In all fairness, therefore, it must be noted that:
* Any dog, treated harshly or trained to attack, may bite a person. Any dog can be turned into a dangerous dog. The owner or handler most often is responsible for making a dog into something dangerous.
* An irresponsible owner or dog handler might create a situation that places another person in danger by a dog, without the dog itself being dangerous, as in the case of the Pomeranian that killed the infant (see above).
* Any individual dog may be a good, loving pet, even though its breed is considered to be potentially dangerous. A responsible owner can win the love and respect of a dog, no matter its breed. One cannot look at an individual dog, recognize its breed, and then state whether or not it is going to attack.
Και ναι λεει οτι πομερανιαν σκοτωσε νεογνο...να απαγορεψουμε τα πομερανιαν μετα απο αυτο

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τα πιτμπούλ, περισσότερο με μπέρδεψαν παρά με βοήθησαν, είμαι ιδιοκτήτης ενός πιτμπούλ όπου από κουταβάκι που το πήρα δεν σας κρύβω ότι είχα την ανησυχία ότι μήπως η συγκεκριμένη ράτσα είναι σκυλιά επιθετικά, κάτι που φυσικά και δεν θα ήθελα, για τον λόγο ότι δεν θέλω με τίποτα το σκυλί μου να προκαλέσει τραυματισμό ή κάτι άλλο σε κάποιο συνάνθρωπό μου. Όταν άρχισα τους πρώτους εμβολιασμούς σε κτηνίατρο ήταν! και η πρώτη ερώτηση που έκανα (αν είναι επιθετική ράτσα) η κτηνίατρος με καθησύχασε και μου είπε κάθε άλλο, η μόνη περίπτωση το σκυλί αυτό να επιτεθεί είναι μόνο όταν τεθεί σε κίνδυνο ο ιδιοκτήτης του.
Πράγματι μέχρι σήμερα είναι δύο ετών και βλέπω ότι περισσότερο παιχνιδιάρικο θα το χαρακτήριζα παρά επιθετικό, όμως με τα δημοσιεύματα που διαβάζω επανέρχομαι στην αρχική μου απορία μήπως κρύβει τα ένστικτά του και ανέλπιστα κάποια στιγμή τα εμφανίσει.
Στο χώρο μου βρίσκονται παιδιά και παίζουν με το σκυλί και φυσικά δεν θα ήθελα να υπάρξει κάποια στιγμή πρόβλημα.
Σας παρακαλώ αν κάποιος έχει έγκυρες μελέτες ή άποψη θα ήθελα να μου απαντήσει για να μπορώ να γνωρίζω και να πάρω κάποια μέτρα πριν συμβεί κάτι.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!