tromaktiko: Ο σωστός οδηγός εκτέλεσης πέναλτυ για το Pro 2011

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο σωστός οδηγός εκτέλεσης πέναλτυ για το Pro 2011



Το Pro 2011 έχει τουλάχιστον 2 μήνες κυκλοφορίας και σχεδόν κανείς δεν ξέρει να εκτελεί σωστά τα Πέναλτυ.Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε...


Kαι φέτος η διαδικασία εκτέλεσης των πέναλτι έχει αλλάξει τελείως και αν δεν προπονηθούμε τα στέλνουμε όλα στο κέντρο ή στην καλύτερη βγαίνουν άουτ!

Παρακάτω θα μάθετε ακριβώς πώς να εκτελείτε τα πέναλτι με επιτυχία εκεί που μπορεί να κρίνεται ένα ολόκληρο παιχνίδι.

ΠΑΙΚΤΗΣ

1. Για να ξεκινήσετε την εκτέλεση, πατήστε μία φορά το τετράγωνο. (το κουμπί που χρησιμοποιείτε για το σουτ).

2. Όταν ο παίκτης ξεκινήσει την πορεία του προς την μπάλα, εσείς επιλέξτε την πορεία που θέλετε να πάρει η μπάλα είτε με το σταυρό η με τα αναλογικά stick. Επειδή κοιτάτε το τέρμα και τον παίκτη από το πλάι, η κατεύθυνση ορίζεται με το πάνω ή το κάτω (και όχι το δεξιά/αριστερά). Η μπάλα θα πάει πιο κοντά στο δοκάρι όσο πιο πολύ έχετε κρατημένο το κουμπί της κατεύθυνσης. Προσοχή: αν το κρατήσετε παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται, η μπάλα θα φύγει άουτ.

3. Τώρα θα αποφασίσετε αν θέλετε να δώσετε ύψος και δύναμη στο σουτ. Αν δεν πατήσετε τίποτα, η μπάλα θα πάει συρτή προς το τέρμα. Με το ‘μπρος’ δίνετε δύναμη (και ύψος) στο σουτ. Με το ‘πίσω’ κάνετε λόμπα (πάλι δίνετε ύψος αλλά το σουτ είναι αδύναμο). Επειδή κοιτάτε το τέρμα και τον παίκτη από το πλάι, το ύψος/δύναμη ορίζεται με το δεξιά/αριστερά και όχι το πάνω/κάτω. Αν σουτάρετε στη δεξιά εστία και πατήσετε το ‘δεξιά’ θα δώσετε ύψος και δύναμη στη μπάλα. Προσοχή: Θέλει πραγματικά ελάχιστη δύναμη. Ένα τσίμπημα αρκεί.

4. Σουτάροντας λοιπόν στη δεξιά εστία, αν θέλουμε να στείλουμε τη μπάλα στο πάνω δεξί γάμμα, κάνουμε τα εξής: Πατάμε μία φορά το τετράγωνο. (ο παίκτης αρχίζει να πηγαίνει προς τη μπάλα). Πατάμε μία φορά το ‘κάτω’ (και έτσι δίνουμε κατεύθυνση προς το δεξί δοκάρι). Τσιμπάμε ελάχιστα το ‘δεξιά’ (για να πάρει λίγο ύψος η μπάλα).

5. Προπονηθείτε! Το Pepsi Max PES League πλησιάζει! Βάλτε mode προπόνησης και εκτελέστε καμιά πενηνταριά πέναλτι μέχρι να δείτε ότι όλα πάνε στο γάμμα. Δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά, απλά θέλει δουλειά, όπως και στο πραγματικό ποδόσφαιρο! (για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο πρωτάθλημα PES League επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Pes.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
1.Επιλέξτε την μεριά που θα στείλετε τον τερματοφύλακα και κρατάτε το σταυρό ή μοχλό πατημένο. (πάνω ή κάτω)

2.Τη στιγμή που ο παίκτης θα πατήσει το σουτ, πατήστε και εσείς το τετράγωνο (το κουμπί του σουτ) για να στείλετε στον τερματοφύλακα την ώθηση που θα χρειαστεί για να πέσει.
Με πληροφορίες του Sport Fm.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!