tromaktiko: Πλανήτης Ελλάς 2010

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πλανήτης Ελλάς 2010



Δεκέμβρης του 2010. Η κυβέρνηση ψηφίζει σε λίγες ώρες την πλέον φιλελεύθερη μεταρρύθμιση στην ιστορία της χώρας.
 Μεταξύ πολλών άλλων, ψηφίζει την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν. Την ουσιαστική κατάργηση της υπερωρίας. Την πλήρη ελαστικοποίηση των ωραρίων. Να παίρνεις ένα μισθό αποζημίωση απόλυσης μετά απο 2 χρόνια δουλειάς. Και άλλα πολλά..

Η "Σοσιαλιστική" κυβέρνηση μέσα σε μόλις ένα χρόνο κατάφερε να προωθήσει περισσότερες νεο-
φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις από όσες κατάφερε η "Σιδηρά Κυρία" Μάργκαρετ Θάτσερ σε τρεις θητείες της σαν Πρωθυπουργός. Αλλά οι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μείνουν εκεί. Στον πρώτο χρόνο τους είδαμε μόνο δείγματα γραφής. Δεν πρόκειται αρκεστούν στην πλήρη διάλυση της οικονομίας. Αφού πρώτα υποθήκευσαν το μέλλον μας, σκοπεύουν να καταλύσουν τους θεσμούς της δημόσιας παιδείας & δημόσιας υγείας, αφού ολοκληρώσουν το πλιάτσικο κλέβοντας ότι φτάνει το χέρι τους.
Από το νέο έτος θα ξεκινήσουν το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας όπως έχουν συμφωνήσει με Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. να κάνουν. Φιλετάκια όπως η μόνιμα κερδοφόρα ΔΕΗ και οι υποδομές του ΟΣΕ (μακρυά απο χρέη και εργαζόμενους που θα χρεωθούν όπως πάντα στον φορολογούμενο) θα πωληθούν για ένα πινάκιο φακής στους μάγκες ξένους επενδυτές...
Είναι σχεδόν ειρωνικό να παρακολουθώ τους τάχα μου Σοσιαλιστές, να φρενάρονται απο αντιπρόσωπους του ΣΕΒ, οι οποίοι με τη σειρά τους εξηγούν πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να τραβήξει τόσο δεξιά γραμμή, δεν θα το αντέξει η κοινωνία, δεν θα το δεχτεί... Καταλάβατε που φτάσαμε? Οι ίδιοι εργοδότες αγωνίζονται να προστατέψουν τα ελάχιστα διακαιώματα που απέμειναν στους εργαζόμενους, όπως είναι ο μισθός για μια αξιοπρεπή διαβίωση, από την εκλεγμένη κυβέρνηση.
Η φαρσοκωμωδία γίνεται ακόμα πιο ξεκαρδιστική, όταν συνειδητοποιώ πως η κυβέρνηση παιδική-χαρά προτάσσει τον πολυπόθητο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για τις "μεταρρυθμίσεις"... Διάλογο για πράγματα που έχουν ήδη υπογράψει πως θα υλοποιήσουν σε ένα μνημόνιο. Σε αυτό το τεταμένο και αβέβαιο κλίμα ραγδαίας οικονομικής ύφεσης, πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί το ψέμμα περί κοινωνικού διαλόγου, με θέμα τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις? Ο κόσμος παραμένει απαθής και σαν πρόβατα αποδέχονται το μοιραίο της σφαγής τους, καθώς η ψυχολογία της μάζας βιάζεται καθημερινά απο τα Μ.Μ.Ε.
Τα πρόσφατα αίσχη που διατελέστηκαν απο Jeff, Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου, μας έφεραν σε μια ΜΗ-αναστρέψιμη πορεία. Οι βασικοί πυλώνες της ανάπτυξης που προωθεί το Δ.Ν.Τ. τοποθετήθηκαν και πακτώνονται ώστε να μείνουν μαζί μας για πολλά χρόνια. Το μόνο που μας απομένει είναι να αναλύσουμε τα αποτελέσματα που είχαν αυτές οι πολιτικές ανάπτυξης, σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις όπου το IMF μπλέχτηκε:
1. Κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά που ξεπερνoύν το 20%
2. Αναδιανομή του πλούτου ώστε ο πληθυσμός να χωριστεί χοντρικά σε 50-50. Το 50% θα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το 40% (στην καλύτερη των περιπτώσεων) θα ζει το όνειρο του μικροαστού και το υπόλοιπο 10% θα ανήκει στους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.
3. Εργασιακός μεσαίωνας για τους μικροαστούς που πλέον θα αποδέχονται τα πάντα. Μοναδική (ηθική και υλική) ανταμοιβή για την δουλική εργασία τους, το ότι δεν θα τρώνε σκουπίδια και δεν θα ζουν σε παράγκες όπως το άλλο μισό του πληθυσμού. Το ότι θα είναι ευγνώμονες που ζουν για να δουλεύουν.
Το δε πιο εκνευριστικό, είναι η αμερικανοποίηση του Ελληνικού λαού που παρατηρείται εδώ και κάποιους μήνες. Κάτι απλό για να συγκρίνουμε, τροφή για σκέψη: Θυμηθείτε πόσο πολύ ο JW Bush χρησιμοποιούσε την λέξη terrorism και war στις ομιλίες του, ώστε να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του. Προσπαθείστε να θυμηθείτε τους Ramsfeld, Cheney και Bush με τι σθένος και συχνότητα παπαγάλιζαν τη λέξη terrorism, ώστε να τρομάξουν τον λαό, να επιβάλλουν συνθήκες φόβο-τρόμου και πολέμου, γιατί ως γνωστό στον πόλεμο όλα επιτρέπονται.
Το αμερικανοβλαχάκι Jeff Μινέϊκο Παπανδρέου ακολούθησε ακριβώς την ίδια συνταγή που του είπαν οι φίλοι του οι Αμερικάνοι. Αντικατέστησε τη λέξη terrorism με τη λέξη πτώχευση και ξεκίνησε την καταστροφολογία απέναντι στον αόρατο εχθρό. Ο φόβος είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ελέγχου των ανθρώπων είπε και ξανα-είπε ο Τσόμσκι.
Και έτσι τα ελληνικά προβατάκια, σαν χάπατα πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να βελάζουν όλα μαζί, όταν τα ΜΜΕ-τσοπάνηδες τους παρουσίασαν τον λύκο που πλησιάζει σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. "Μόνο έτσι δεν θα έρθει ο κακός ο λύκος να σας φάει!" είπαν και ξαναείπαν και ξαναματαέιπαν. Στο τέλος τα προβατάκια αποδέχτηκαν την πλέον ανίκανη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση και της επέτρεψαν να καταστρέψει ως ταύρος εν υαλοπωλείο οτιδήποτε είχε κερδηθεί από την μάζα εδώ και δεκαετίες. Με χαρά και αξιοζήλευτη αυτοθυσία βάλθηκαν να ξεζουμίσουν την απεχθή ράτσα των "ελληναράδων" προκειμένου να εξασφαλίσουν τα λεφτά των Γερμανών-Αμερικάνων-Άγγλων κτλ κτλ. που δεν δέχονται εκπτώσεις. Σαν να ταν οι απόλυτοι ψευταράδες και υποκριτές παρέδωσαν την χώρα στα νύχια του IMF, που πιστέψτε με, ξέρει πολύ καλά πως να πετύχει αυτό που θέλει: Εξαθλιωμένος λαός να λιμοκτονεί, θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που επηρεάζουν το 10% του πληθυσμού, πολυεθνικές εταιρείες που καταλαμβάνουν χωρίς ανταγωνισμό τις εθνικές αγορές και χαρούμενοι τοκογλύφοι εθνικού χρέους που τρίβουν τα χέρια τους.
Με αυτά και με αυτά, έχω αρχίσει και χτίζω ένα μίσος απέναντι στους προδότες. Στους Αλογοσκούφηδες και στους Παπακωνσταντίνους. Στους Λοβέρδους και τους Προκοπάκηδες. Στους Μπούληδες και τους Τζέφριδες. Γιατί ξέρουν τι κάνουν. Ξέραν πολύ καλά τι έφερναν στον λαό. Κι όσο κι αν τρομοκρατήσουν, δεν μπορούν να τυφλώσουν τόσο ώστε να κρύψουν την μαυρίλα που επέβαλαν στο μέλλον μας.
Όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και διοικούν, γνωρίζουν πως ο βασικός άξονας της Ναζιστικής προπαγάνδας ήταν απλός: "Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα το πιστέψουν". Πάνω σε αυτές τις αρχές χτίστηκε η μεταπολεμική Αμερικανική πολική σκηνή. Πάνω σε αυτό στηρίχτηκαν οι άχρηστοι γκεμπελίσκοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝουΔου και προσπαθούν, οι εθνικοί προδότες, να παρουσιάσουν εαυτόν σαν εθνικούς σωτήρες. Το μεγαλύτερο ψέμα: πως αυτές οι αλλαγές θα φέρουν ευημερία για τον Έλληνα.

Ελπίζω μόνο πως η μέρα είναι κοντά, που θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί για το βιασμό που διαπράττουν στο μέλλον σχεδόν όλων μας.

http://beatitgr.blogspot.com/2010/12/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CF%89%CF%81%CE%B1-0.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!