tromaktiko: Απάντηση στην Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στην Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής



Με κατάπληξη διαβάσαμε σήμερα στο διαδίκτυο τη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ) προς το Υπουργείο Παιδείας... για το σοβαρό θέμα του μαθήματος της Πληροφορικής στο νέο Λύκειο.
Αυτός ο έρμος τόπος έχει γεμίσει με υποκριτές και φαρισαίους γι' αυτό και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!
Μήπως να θυμίσουμε στον Πρόεδρο της ΠΕΚΑΠ κο Αριστείδη Λούβρη τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς με τους οποίους μιλούσε για εμάς τους καθηγητές Πληροφορικής στο ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ του στο FACEBOOK πριν μερικούς μήνες;

Διαβάστε το αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει και βγαλτε τα συμπεράσματα σας:

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/02/facebook.html

""Διακινδυνεύω να κάνω μία ψυχογραφία του κλάδου μας βάσει εμπειρικών δεδομένων...

Το 2% είναι ψυχασθενείς (ατυχώς αυτό ισχύει ανεξαρτήτως κλάδου).

Το 5% είναι απόλυτα dedicated με τη συλλογικότητα τα πάνε πολύ καλά, όλα για το μάθημα, για το σχολείο, κλπ. κλπ.

Το 10% είναι αποκαμωμένοι coders, που κάνουν χίλια δύο πράγματα [...] με τη συλλογικότητα έχουν ένα ψιλο-προβληματάκι, γιατί ως γνωστόν είναι "the best", ο καθένας βέβαια για τον εαυτό του... Έστω ότι οι μισοί ασχολούνται με τα κοινά του κλάδου τους, ήτοι 5%.

Το 20% είναι αποκαμωμένοι product/project managers, που βρέθηκαν στην εκπαίδευση γιατί έκαψαν φλάντζα αλλού, έχουν οργανωτικές ικανότητες και παιδεύονται να τιθασεύσουν τα παιδιά, [...] θέλουνε βέβαια τη θεσούλα τους (παλιά μου τέχνη βλέπεις), το θέμα είναι να τους πάρουμε με το μέρος μας, βάζω να ασχολείται τελικά με τα κοινά ένα 15%.

Το 30% είναι αποκαμωμένοι developers (δεν έχουν το ίδιο dedication με τους coders), δεν ξέρουν αν πολυχαίρονται με τη νέα δουλειά τους, αλλά από μάθημα τελικά τα πάνε από καλά έως πολύ καλά. Με τα κοινά ψιλο-ασχολούνται, βάζω ένα 15%.

Το 20% κάνει από μέτρια έως καλά τη δουλειά του... δεν πολυασχολούνται με νέα πράγματα, αλλά μέχρι στιγμής ψιλο-στέκονται στην τάξη, γιατί κρατάει λίγο ακόμα η μπογιά τους. Με τα κοινά θα ασχοληθούν αρκεί να έχουν να κερδίσουν κάτι, βάζω ένα 5%.

Όσον αφορά το υπόλοιπο 13%, δυστυχώς δεν κρατάει η μπογιά τους. Είναι στον κόσμο τους, είναι απαρχαιωμένοι, δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο, να κάνουμε το μαθηματάκι μας και να φεύγουμε, ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, με το σαρωτή και τον βιντεο-προβολέα δυσκολεύονται λιγάκι, μάλλον δεν έχουν email, και όσον αφορά το web 2.0, αυτό είναι παντελώς άγνωστη λέξη. Η περίπτωσή τους είναι σχεδόν "μη αναστρέψιμη"."


Μετά από τις παραπάνω αντισυναδελφικές δηλώσεις προς τον Κλάδο μας, περιμένατε καλύτερη αντιμετώπιση όχι μόνο από το Υπουργείο αλλά και από την ίδια την κοινωνία απέναντί μας; Ηδη υπάρχει έντονη αμφισβήτηση στο χώρο των δημοτικών σχολείων για την παιδαγωγική και επιστημονική μας επάρκεια!!
Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος του κλάδου δυσφημεί την επιστήμη μας τι περιμένατε να γίνει;
Δυστυχώς αγαπητοί συνάδελφοι οι συνδικαλιστές μας είναι κατώτεροι των προσδοκιών μας και αυτό θα το πληρώσουμε σύντομα!!

Ευχόμαστε καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ19-ΠΕ20.

Υστερόγραφο: Κύριε Λούβρη μιας και δεν παραιτηθήκατε από Πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ, έστω και τώρα μια δημόσια συγνώμη προς τον κλάδο θα ήταν ευπρόσδεκτη καθώς και η αυτοκριτική σας, από το να βγαίνετε να κάνετε "δήθεν" δηλώσεις διαμαρτυρίας!


Μάχιμοι Καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20 Α Αθήνας, Β Αθήνας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!