tromaktiko: Εφημεριδες του Σαββατοκυριακου

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εφημεριδες του Σαββατοκυριακου



 Εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται μια απαντηση σε ολο το κυκλωμα του ποδηγετουμενου και κατευθυνομενου Τυπου με αυτα που γινονται εδω και πολυ καιρο στην χωρα μας.
Η θρασυτητα τους περισευει πια τοσο που φτασανε τωρα να μας πουλανε και ετεροχρονισμενες-κατεψυγμενες εκδοσεις της Πεμπτης για εκδοσεις του Σαβατοκυριακου. Δεν γνωριζω τα παρασκηνια της απεργιας των ΜΜΕ που εφτασε στο σημειο να θαψει την μεγαλυτερη κινητοποιηση των τελευταιων δεκαετιων και μετα προβαλοντας την με κυριο θεμα τον προπηλακισμο καποιου πρωην υπουργου, να την εξαφανισει.

Καποιοι φαινεται οτι χρωστανε πολλα στους μεγαλοεκδοτες και μεκαλοκαναλαρχες και αυτοι επισης στους πολιτικους, υπουργους βουλευτες και επειτα αυτοι στους εαυτους τους που θεωρουν οτι ειναι πολυ μεγαλη τυχη και ανελπιστο θαυμα για τους ανοητους ψηφοφορους να τους "εκπροσωπούν".

Ισως ηλθε η ωρα καποιοι εντιμοι δημοσιογραφοι να εγκαταλειψουν το σαπιο καραβι της κατευθυνομενης δημοσιογραφιας και των ιδεολογικων πλυντηριων και να βρουν καινουργιους τροπους επικοινωνιας με τον κοσμο που υποφερει, αντιδρα και θελει σε ενα πολιτικο κειμενο μια ειδηση ή μια γελοιογραφια να δει αυτο που ποθει: Αληθεια για το τι συμβαινει, Ελπιδα για το τι θα συμβει.

Ας δωσουμε λοιπον ενα μαθημα αυτο το Σαβατοκυριακο σε ολους οσους τολμουν να μας υπολογιζουν μονο σαν νουμερα κυκλοφοριας των πατσαβουροφυλλαδων τους: Κανεις να μην αγορασει καμμια εφημεριδα, ουτε το Σαββατο ουτε την Κυριακη. Μαζι με τις Τηλεορασεις που κλεισαμε ας αφησουμε να σαπισουν κρεμασμενα στα Περιπτερα τα σαπια πτωματα των "εφημεριδων" τους, με τις αποδειξεις της συναλλαγης τους με τα πιο βρωμικα συμφεροντα του πλανητη.

Κανενας να μην αγορασει καμμια εφημεριδα αυτο το Σαβατοκυριακο.
 
Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!