Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο-1 φλ.τραχανά γλυκό μουλιασμένο σε καυτό νερό και καλά στραγγισμένο-3 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα) μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη-2 αυγά-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο-1 κ.σ πελτέ-½ φλ. Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σ3 2 κ.σ ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά, τον τραχανά μουλιασμένο και στυμμένο, το τυρί, τα αυγά και το σοταρισμένο κρεμμύδι με τον πελτέ.Καρυκεύουμε και προσθέτουμε δυόσμο. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μετά τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει η περίσσεια του λαδιού.