tromaktiko: Κενά διαμερίσματα – τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κενά διαμερίσματα – τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;



Σε πολλές πολυκατοικίες υπάρχουν διαμερίσματα τα οποία είναι κλειστά και με την δικαιολογία αυτή οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλουν να συμμετέχουν στις κοινόχρηστες δαπάνες.

Εάν υπάρχει κανονισμός στην πολυκατοικία και αναφέρει για πιθανό ποσοστό μείωσης του ποσοστού συμμετοχής σε περίπτωση κλειστών διαμερισμάτων, τότε εφαρμόζουμε πιστά ότι αναφέρεται σε αυτό.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κανονισμός ή δεν αναφέρει κάτι τέτοιο θα πρέπει το θέμα να τεθεί στην γενική συνέλευση και να αποφασιστεί από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αν θα δεχθεί κάποιο ποσοστό μείωσης των κοινοχρήστων δαπανών. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών, τότε σύμφωνα με τον Ν.3741/1929, πουθενά δεν αναφέρει ελάφρυνση και το διαμέρισμα θα πρέπει να πληρώνει κανονικά τα κοινόχρηστά του (100%).
*Στην περίπτωση που η οικοδομή διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και το κενό διαμέρισμα δεν έχει καταναλώσει ώρες/θερμίδες καλείται να συμμετέχει στα έξοδα θέρμανσης μόνο με το πάγιο του και όπως ορίζει η μελέτη θέρμανσης της πολυκατοικίας.
*Σε πολλές των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες επιτρέπουν ελάφρυνση στα κενά διαμερίσματα εφόσον έχει κλειστά τα σωματά του, αφού και οικονομία γίνεται και ο ιδιοκτήτης του κλειστού διαμερίσματος μένει ευχαριστημένος.


http://koinoxrista24.gr/blog/2010/08/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CE%BD-%CF%84/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!