tromaktiko: Περι Μορφωματος που λεγεται "Ελλαδα"...

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Περι Μορφωματος που λεγεται "Ελλαδα"...



Για την κατασταση που επικρατει στο κρατικο αυτό μορφωμα που λεγεται Ελλαδα..
Κατά αρχας λιγη Ιστορια (ετσι τουλαχιστο οπως μας την διδαξαν)..

Η Ιστορια μας λοιπον μας καταδυκνυει ότι οι Ελληνες:
Ηταν ανεκαθεν επιρρεπεις στη πολιτικη πονηρια και στην κοροιδια (βλεπε τις συνομωσιες και τους εξωστρατκισμους πολιτικων προσωπων που αναμφισβητητα προσεφεραν παρα πολλα στην τοτε κοινωνια..)
Ειχαν ανεκαθεν ένα προβλημα συνενοησης και αλληλοσεβασμου και ποτε δεν προχωρησαν ενωμενοι, παρα μονο σε περιπτωσεις που καταλαβαιναν ότι απειλουνταν μαζικα και ολοκληρωτικα. Διαφορετικα μαστιζονταν από εμφυλιους, από μεταξυ τους πολεμους κλπ. Αν κανουμε αναδρομη στο παρελθον, θα ξεκινησουμε από τις Πολεις- Κρατη (διαφορετικα και ασχετα μεταξυ τους κρατικα μορφωματα, δεν ηθελαν βρε παιδι μου να εχουν διπλωματικες σχεσεις με τους αλλους, αντιθετα ειχαν ανταγωνιστικες και συναγωνιστικες επεκτατικες, πολιτικες, κοινωνικες σχεσεις), μέχρι τον εμφυλιο και την φαγωμαρα που μας τρωει μεχρι και σημερα.. Βασικα, τωρα που το ξανασκεφτομαι, μαλλον ενωμενοι οι Ελληνες ηταν μονο υπο εξαιρετικου απολυτου καθεστωτος, παρα το γεγονος ότι υπηρχαν φωνες με δημοκρατικη (με εισαγωγικα ή χωρις) συνειδηση, οι οποιες εξαφανιζοταν σταθερα. Ισως μαλιστα η σημερινη κατασταση (της δηθεν «δημοκρατιας», που στην ουσια δεν είναι δημοκρατια αλλα: «λεω και κανω ότι γουσταρω και δεν δινω λογαριασμο στον καθενα..») που βιωνουμε να είναι αποτελεσμα αυτων ακριβως των απωθημενων, που είναι αποτυπωμε! να στο DNA μας..
Οι Ελληνες, εκτος υπο την απειλη ενός κοινου εχθρου (που είναι ιδιαζουσα και ιδιομορφη κατασταση) ενωθηκαν πολιτικα και «κυβερνηθηκαν» χωρις διαφθορα (και παλι το χερι μου δεν το βαζω στη φωτια για αυτό..), μονο υπο ξενων κυβερνητων- βασιλεων κλπ κλπ.
Βεβαια όλα τα παραπανω είναι σχετικα και «μη επιστημονικα» θα ελεγε καποιος, καθως αντικατροπτιζουν μια γενικη εικονα και δεν αντιμετωπιζουν τη κάθε περισταση διαφορετικα και ξεχωριστα για ασφαλη συμπερασματα (καταστασεις που επικρατουσαν τοτε, μορφωτικο επιπεδο ανθρωπων και πολλα αλλα). Όμως, ας μην το αρνιομαστε, όλα αυτά τα εχουμε ολοι στο πισω μερος του μυαλου μας.
Αρα: οι Ελληνες είναι επιρρεπεις στην αταξια, και στην απειθαρχια. Αυτό δεν αποδειχτηκε κατά αναγκη κακο, στο περασμα της Ιστοριας, καθως μας επετρεψε να πραγματοποιησουμε πολλα (επαναστασεις απελευθερωσης, εδαφικες διεκδικησεις κλπ), όμως η φαγωμαρα από την άλλη μας εκανε να χασουμε αλλα τοσα.. (εμφυλιος, Μ. Ασια κλπ).
Δεν ειμαι ιστορικος και δεν εχω ακαδημαικη αποψη για το παρελθον. Ζω όμως στο σημερα και εχω αποψη για τη τελευταια 30ετια και τα γεγονοτα της.
Όλα ξεκινησαν όταν αρχισε να πεφτει στην αντιληψη μου ότι καποια πραγματα επαναλαμβανονται σταθερα. Παρτε για παραδειγμα μια εφημεριδα που εχει στηλη αφιερωμενη στη καθημερινοτητα, 30 χρονια πριν.. Τα ιδια και τα ιδια! Για παραδειγμα:
Αγροτες κλαιγονται για αποζημιωσεις για τις φυσικες καταστροφες των χωραφιων τους από βροχες, χαλαζι, χιονι κλπ!
Αγροτες εκβιαζουν τη πολιτεια για επιδοτησεις, κλεινοντας δρομους, δημαρχεια, κοινοτητες κλπ!
Φυσικες καταστροφες: Φωτιες κάθε χρονο!! Πλυμηρες δρομων, σπιτιων, φονικοι χιονιαδες!
Υγεια: ελλειψεις προσωπικου, μεσων- υλικων και κτηριων παντου από τοτε! (καπου εκει εφευρεθηκε και ο απιστευτος ορος: «Κεντρο Υγειας» για τους παρατημενους των παραμεθοριων περιοχων και αλλων –διχως πολιτικο, ψηφοθηρικο ενδιαφερον..)
Παιδεια: πανεπιστημια με διασπαρτα τμηματα σε δεκαδες πολεις, για ψηφοθηρικους λογους και με γνωστα αποτελεσματα από τη δεκαετια του 80!
Δημοσια διοικηση: πολιτικοι που μπλεκονται σε σκανδαλα, που ενδιαφερονται μονο για τη τσεπη τους κλπ από τοτε!
Τοπικη αυτοδιοικηση: δημαρχοι και νομαρχες που ασχοληθηκαν με την αυτοδιοικηση για να βολεψουν τους συγγενεις και φιλους στο δημο και τη νομαρχια ηταν και τοτε συνηθεια!
Εθνικη αμυνα: δεκαδες χρονια παραβιασεων των εναεριων συνορων μας από τουρκικα αεροσκαφη, χωρις καμια αντιδραση, και παλαιοτερα ειχαμε άλλες καταστασεις (βλεπε Σισμικ, Πιρι Ρεις κλπ)
Εξωτερικη πολιτικη- διπλωματια: σχεδιασμος μηδεν, προοπτικη μηδεν, αποτελσμα μηδεν!
Δημοσιος τομεας: καρεκλοκενταυροι δημοσιοι υπαλληλοι, βολεμενοι του ένος και του αλλου πολιτικου, που θεωρουσαν ότι είναι στη θεση που είναι για να ταλαιπορουν τον πολιτη και όχι να τον εξυπηρετουν- υπηρετουν!
ΔΕΗ, ΟΣΕ, Υδρευση κλπ: αυθερετες, παρανομες και εκβιαστικες διακοπες ρευματος και νερου, απεργιες σιδηροδρομων προς εξυπηρετηση των συντεχνιακων και συνδικαλιστικων τους συμφεροντων! (για ενημερωση σας: οι υπαλληλοι στον ΟΤΕ ειχαν και εχουν ατελεια στις παρεχομενες υπηρεσιες! Το ιδιο και οι υπαλληλοι της ΔΕΗ! Το ιδιο και οι σιδηροδρομικοι! Απλα δεν πληρωνουν!!!)
Δρομοι, πεζοδρομια εντος και εκτος πολεων: τα ιδια προβληματα με τις λακουβες, τα εργα κλπ. Από τοτε! Τα ιδια και τα ιδια με το θεμα των πεζοδρομιων, των πεζοδρομων κλπ! Και ουδεις ασχολειται! Εθνικοι δρομοι καρμανιολες από τοτε (παρτε και ενημερωθειτε από επισημες εκθεσεις των αρμοδιων αρχων για τα ατυχηματα) χωρις να ασχολειται κανενας! Περιφεριακοι πολεων που ποτε δεν εγιναν αλλα τα χρηματα και οι μιζες δωθηκαν και τα εργα παραληφθηκαν από τις αρμοδιες νομαρχιες και δημους!!
Και ο καταλογος δεν εχει τελος…
Τι συμβαινει; Τοσα χρονια κανενας κυβερνωντας δεν εδωσε εστω και μια λυση σε ένα από τα παραπανω προβληματα;; Αν ναι τοτε γιατι ακομα υπαρχουν; Και αν όχι τοτε γιατι οι πολιτικοι που τις υποσχεθηκαν (τις λυσεις) δεν είναι φυλακη για παραπλανηση και ψευδος; Θα μου πειτε μπαινεις φυλακη επειδη λες ψεματα; Όταν το ψεμα συνεπαγεται κατασπαταληση δημοσιου χρηματος (δικα μας χρηματα) και όταν αυτος που το λεει κυβερναει μια χωρα και τα αποτελεσματα των πραξεων του είναι καταστροφικα για ένα ολοκληρο εθνος, ΝΑΙ, μπαινει φυλακη.
Σε ένα σοβαρο Κρατος, δεν θα ειχαμε φαινομενα τετοιου τυπου. Σε μια σοβαρη χωρα:
Ο αγροτης που κλεινει με το ετσι θελω τον δρομο, μπαινει φυλακη για παρακωλυση συγκοινωνιων.
Ο αγροτης που κλαιγεται για επιδοτητσεις και αποζημιωσεις, ελεγχεται εξονυχιστικα εάν τις χρειαζεται και αν όχι τοτε μπαινει φυλακη για παραπλανηση του κρατους.
Όταν πλυμηριζει ενας δρομος μιας πολης όταν βρεχει, επειδη τα φρεατια είναι γεματα σκουπιδια και βουλωμενα, ο υπευθυνος αντιδημαρχος καθαριοτητας μπαινει φυλακη. Μαζι και ο προισταμενος δημαρχος του που δεν τον ελεγξε,
Όταν αποκλειονται χωρια από το χιονι, ο νομαρχης και ολοι οι υπηρεσιακοι παραγοντες που είναι υπευθυνοι για την εκτελεση και εφαρμογη των Σχεδιων Εκτατης Αναγκης (Ξενοκρατης κλπ) μπαινουν φυλακη, για εξαιρετικα πλημελως και αδιαφορη ασκηση των καθηκοντων τους. Ρωτηστε τον νομαρχη σας.. ποσες φορες εχει διαβασει το σχεδιο Ξενοκρατης και τι προπαρασκευαστικες ενεργειες εχει κανει…
Όταν ένα δασος παιρνει φωτια και ανακαλυφθει ότι ηταν γεματο σκουπιδια και αγριοχορτα, οι πρωτοι που μπαινουν φυλακη είναι οι τοπικοι νομαρχες για αδιαφορη ασκηση των καθηκοντων τους, αφου δεν μεριμνησαν να τα καθαρισουν!
Όταν ένα νοσοκομειο είναι γεματο ραντζα και κατσαριδες, φυλακη εκτος από τον διοικητη του νοσοκομειου και ο υπουργος υγειας ως συνυπευθυνος γιατι δεν τον ελεγξε.
Όταν οι δρομοι μιας πολης είναι απαρεδεκτοι και συνεχιζουν να είναι, ο πρωτος που παει φυλακη είναι ο δημαρχος. Ακολουθουν οι τοπικοι αστυνομικοι διαυθυντες γιατι δεν κινηθηκαν εναντιον του δημαρχου και φυσικα οι τοπικοι εισαγγελεις αφου ενεργουν αυτεπαγγελτα και φυσικα οδηγουν στους ιδιους απαραδεκτους δρομους! Δεν τα βλεπουν;;
Όταν ο δημοσιος υπαλληλος ασκει πλημελως τα καθηκοντα του, μπαινει φυλακη! Ορκιστικε να υπηρετει τον πολιτη, αυτή είναι η αποστολη του. Όταν δεν το κανει, απλα φυλακιζεται!
Όταν ο πολιτικος λεει για εθνικο εδαφος «να πουμε ότι τη Σημαια την πηρε ο αερας», εκτελειται! Τουλαχιστο ας παει φυλακη!
Όταν ενας δημοσιογραφος διασπειρει ψευδεις ειδησεις, παει φυλακη! Κανεις δεν τους εδωσε το δικαιωμα να λενε ότι θελουν χωρις καμια επιπτωση..

Και παει λεγοντας..
Αυτά λοιπον συμβαινουν σε μια σοβαρη χωρα.
Αντιθετως στο μορφωμα Ελλαδα συμβαινει το εξης:
Ο κάθε πολιτικος κανει και λεει ότι θελει χωρις καμια επιπτωση. Ποινικη, προσωπικη, πειθαρχικη. Παιρνει δεκαδες χιλιαδες ευρω το μηνα με τζαμπα κινητα αυτοκινητα, Η/Υ κλπ κλπ κλπ για να λεει δυο μπουρδες στο κοινοβουλιο.. Και σε δυο τετραετιες βγαινει στη συνταξη!! Και ο εργαζομενος στην οικοδομη πρεπει να σηκωνει τσιμεντα μεχρι τα 60 του για 800 ευρω ψωροσυνταξη!
Η κάθε τραπεζα κλεβει τον κοσμο με παρανομες προμηθειες και κανενας δεν ασχολειται!
Το κάθε ιδιωτικο συμφερον (κοινως νταβατζηδες..) μας κλεβει με τα διοδια στους Ελληνικους Εθνικους Δημοσιους δρομους, και κανενας δεν ασχολειται!! Πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας με την ενδειξη της ελευθερης κυκοφοριας στους ελληνικους δημοσιους δρομους και από πανω μας κατακλεβουν οι κάθε λογης τυχαρπαστοι συγχρονοι Αλη Μπαμπαδες!!
Ο κάθε δημοσιογραφος, λεει και γραφει ότι θελει χωρις καμια επιπτωση. Εκφραζει αποψη χωρις να γνωριζει καταστασεις και χωρις να είναι του χωρου! Το παιζει αστυνομικος, δικαστης, πολιτικος, δικηγορος, εργατης κλπ κλπ χωρις να εχει τη στοιχειωδη γνωση για τα αντικειμενα αυτά! Απιστευτο!
Ο κάθε συνδικαλιστης κλεινει δρομους προς ικανοποιηση των συντεχνιακων του συμφεροντων, γιατι κανεις δεν του ελιωσε το κορμι στη φυλακη!
Ο κάθε δημαρχος διοριζει τον κάθε τυχοντα συγγενη και γνωστο του στη Δημ. Αστυνομια και στα ΚΕΠ (ασχετα εάν εκεινος προηγουμενως ηταν στα απορριματοφορα..) για να τον ξαναψηφισει!
Ο κάθε τυχαιος δημοτικος αστυνομικος, αντι να διαβασει και να εκτελεσει την αποστολη του όπως προβλεπουν οι νομοι, το παιζει εξουσια και περιοριζεται στο να μοιραζει κλησεις για «παρανομο» παρκαρισμα! (αλλα βεβαια όταν απαγορευεται παντου στη πολη να σταθμευσεις, εκτος από τα παρκινγ- δημοτικα ή ιδιωτικα, οπου πληρωνεις νταβατζιλικι.. τους δημοτες της πολης τους ρωτησε ο κάθε τυχαιος δημαρχος, εάν θελουν να απαγορευτει η σταθμευση στο ένα η το άλλο σημειο;; Πως ενεργει ετσι αυθαιρετα;) Προς ενημερωση σας: διαβαστε την αποστολη της δημοτι! κης αστυνομιας από τα ΦΕΚ, διαβαστε για την εμφανιση τους κλπ κλπ.
Θα εκπλαγειτε!! Συμφωνα με τον νόμο, οι δημοτικοι αστυνομικοι θα πρεπει να φυλανε σκοπια στα παρκα και τα δημοτικα- δημοσια σταδια, να καθαριζουν τους χωρους, να καθαριζουν τις παραλιες, να μεριμνουν να αδειαζουν οι καδοι σκουπιδιων και πολλα αλλα ενδιαφεροντα!! Εχετε δει κανενα από αυτους να φυλαει κανενα δημοτικο παρκο;; Κανεναν να μαζευει σκουπιδια από δημοσιους χωρους; Αυτά για να μην σας πιανουν κοροιδα οι κάθε βλαχοι που ακουσον ακουσον, εχουν προτεινει στην πολιτικη ηγεσια να οπλοφορουν κιολλας, γιατι λενε κυνδυνευει η σωματικη το! υς ακαιρεοτητα!!!!!!!!!! Παει λωλαθηκε ο κοσμος; Η.. πονηρος ο βλαχος;;
Όταν η ΔΕΗ διακοπτει αυθαιρετα την ηλεκτροδοτηση και καταστρεφονται ηλεκτρικες συσκευες, τοτε ο προεδρος του ΔΣ και μαζι του ο αρμοδιος υπουργος ενεργειας, πανε φυλακη!
Όταν τα ΑΕΙ κ ΤΕΙ της χωρας παυουν να παραγουν παιδεια και επιστημονες (που εδώ και δεκαδες χρονια δεν το κανουν, γιατι διαφορετικα θα ειχαμε και αξιολογες λυσεις στα προβληματα μας από αυτους τους επιστημονες..), αλλα αντιθετως διποδους Νεαντερνταλ που καταστρεφουν τη δημοσια περιουσια και καινε την Σημαια, τοτε, αυτά (ΑΕΙ, ΤΕΙ) καταργουνται και δημευονται οι περιουσιες τους. Οι πρυτανεις πανε φυλακη διοτι τοσα χρονια τα ανεχονται αυτά και τους ακολουθει κατά ποδας ολο το Υπουργειο Παιδειας!
Όταν πολιτικοι εμπλεκονται σε σκανδαλα, απλα πανε φυλακη και δεν συζηταμε με τα χρονια στη Βουλη, για το αν πρεπει να συζητησουμε, αν θα αποφασισουμε να παραπεμψουμε τον βουλευτη!! Αυτά είναι απιστευτα πραγματα..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!