tromaktiko: Όταν οι πολιτικοί μας επιβιώνουν μόνο φρουρούμενοι τότε μάλλον κάτι δε πάει καλά με τις πράξεις τους...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Όταν οι πολιτικοί μας επιβιώνουν μόνο φρουρούμενοι τότε μάλλον κάτι δε πάει καλά με τις πράξεις τους...



Οι εικόνες από το ξυλοδαρμό του Κ. Χατζηδάκη σοκάρουν κάθε σόφρωνα άνθρωπο. Όπως και οι εικόνες των βανδαλισμών.
Αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι η αναμενόμενη εκτροπή της κατάστασης που ζούμε.

Όλοι ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει παραδοθεί στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, για την οποία υπεύθυνος δε είναι παρά ο καπιταλισμός που έπαψε να έχει επαφή με την κοινωνία.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι από τις πάσχουσες χώρες η Ελλάδα έχει πολλές ιδιαιτερότητες που την καθιστούν μοναδική περίπτωση.

Βασική ιδιαιτερότητα είναι ότι έδω και 36 χρόνια η χώρα κυβερνιέται απο τους ίδιους "επαγγελματίες" της πολιτικής. Ότι εδώ και 36 χρόνια και με αποκορύφωμα τις 2 τελευταίες δεκαετίες όλοι όσοι είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ασχολήθηκαν μεθοδικότατα με την παγίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος μέσω της αδιαφάνειας, των καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων και των πελατειακών σχέσεων και αποδύθηκαν στην καπηλεία του εθνικού πλούτου και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που προορίζονταν για ανάπτυξη και δημιουργία υποδομ! ών, προς όφελος των ιδίων και των επιχειρηματικών ομίλων της διαπλοκής.

Σήμερα, το ίδιο πολιτικό σύστημα με σοκαριστική αναλγησία πετάει τη ρετσινιά του βολεμένου και του προνομιούχου σε όλους εκείνους που μέχρι χθες πάσχιζε να προσαιτεριστεί για να έχει "κοινωνική" νομιμοποίηση. Τους δε υπόλοιπους τους προσέφερε χθες ως ορεκτικό στις "χειμαζόμενες" ελληνικές επιχειρήσεις των ανεπηρέαστων από κάθε είδους χρεοκοπία Ελλήνων επιχειρηματιών (σημ. δεν αναφέρομαι στους μικρομεσαίους φυσικά).

Τη δε λεπτομέρεια των χρημάτων που εξανεμίστηκαν στους διαδρόμους της διαπλοκής, στους πεζοδρόμους της Ακρόπολης και στα νερά της λίμνης την προσπερνάμε με βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ "Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη", "Μαζί τα φάγαμε" κλπ κλπ.

Αυτό λοιπόν το πολιτικό σύστημα ζητάει από το λαό του να αναλάβει πλήρως την ευθύνη της κρίσης, να υποστεί ισοπέδωση του βιωτικού του επιπέδου και αυτό ...μόνο μέχρι την επόμενη δόση του μηχανισμού στήριξης.

Κόπτεται δια στομάτων εμετικών υπουργικών υποκειμένων να επιβάλει την κοινωνία των αρίστων έναντι αυτής των αρεστών. Και αναρωτιέμαι τι μπορεί να γνωρίζουν από αξιοκρατία άνθρωποι που φοίτησαν σε παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα όχι τόσο λόγω της αξίας τους όσο λόγω του ονόματος και της ικανότητάς τους να καλύψουν τα δίδακτρα και κατόπιν διέπρεψαν στον επαγγελματικό στίβο από κρατικοδίαιτες θέσεις αποκλειστικά χάριν της "ενός ανδρός αρχής". Αξίζει να μελετήσει κανείς τα βιογραφικά των ηγετών μας και να προσπαθήσει να διαβάσει και πίσω από τις γραμμές.

Αν και δεν ανήκω σε αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία των
Ελλήνων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές γύρισε την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα. Με όρους κοινωνίας ουσιαστικά μιλάμε για χαστούκι ικανό να αποκεφαλίσει όλους του πολιτικούς μας. Με όρους πολιτικούς αυτό το ποσοστό απλώς δεν υπήρξε ποτέ.

Συνεπώς, όσο κι αν όλοι οι λογικοί και δημοκράτες πολίτες αποδοκιμάζουμε τη βία σε κάθε της έκφανση πως είναι δυνατόν να αλλάξει πρόσωπο και νοοτροπία ένα μιαρό κατ' επίφαση δημοκρατικό πολιτικό σύστημα θωρακισμένο και φρουρούμενο;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!