tromaktiko: Στημένες κατατακτήριες στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου?

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Στημένες κατατακτήριες στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου?



Το θέατρο του παραλόγου εκτυλίσσεται τρεις μέρες τώρα στα αμφιθέατρα του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, όπου από την Παρασκευή 3/12 διεξάγονται οι κατατακτήριες εξετάσεις της σχολής...
Αφού τις προηγούμενες μέρες μέχρι και γονιός εξεταζόμενης μπήκε μες στο αμφιθέατρο για να της δώσει τις απαντήσεις των θεμάτων μετά από συνεννόηση με επιτηρητή, σήμερα κατά την εξέταση των υποψηφίων στα Παιδαγωγικά δύο από τα τρία θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι ήταν εκτός της ύλης που είχε δοθεί (να σημειωθεί ότι μιλάμε για μία αχανή ύλη, για την επαρκή κάλυψη της οποίας απαιτούνταν μήνες προετοιμασίας). Κι όμως δεν είναι εδώ τα παράλογο.. Όλως τυχαίως βρέθηκε υποψήφιος ο οποίος απάντησε κανονικά όλα τα θέματα, ισχυριζόμενος ότι «απόλαυσε τόσο πολύ την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, ώστε διάβασε και αυτά που ήταν εκτός ύλης» Και το θέατρο συνεχίστηκε όταν οι υποψήφιοι εξοργισμένοι ζήτησαν διευκρινίσεις επί των θεμάτων. «Διευκρίνιση καμία δε θα δοθεί», απάντησαν οι επιτηρητές κι όταν μετά την εξέταση οι υποψήφιοι ζήτησαν να μιλήσουν με την καθηγήτρια που είχε αναλάβει την επιμέλεια των θεμάτων, εκείνη … ναι, καλά το μαντέψατε, ήταν άφαντη! Και φυσικά ο πρόεδρος του τμήματος, όπως ισχυρίστηκε, «δεν ήταν ο αρμόδιος» για να δώσει μια εξήγηση. «Κάντε ένσταση επί των θεμάτων», είπε απλά. «Και σιγά μη βγάλετε άκρη», παρέλειψε να συμπληρώσει.
Θα ‘πρεπε να ντρέπονται, όλοι τους. Τι τις θέλετε ρε τις κατατακτήριες; Βάλτε τους δικούς σας από την αρχή να τελειώνετε! Τι αφήνετε τόσα παιδιά να ξεσκίζονται στο διάβασμα για μήνες για να βρεθούν πέντε βυσματίες να περάσουν σφυρίζοντας αδιάφορα;;; Παιδιά που ήδη πέρασαν πανελλήνιες, ήδη διαθέτουν το λιγότερο ένα πτυχίο, που έφαγαν και εξακολουθούν να τρώνε τα νιάτα τους στα θρανία;; Ντροπή σας ρε, ντροπή σας!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!