tromaktiko: Ανάρτηση στο Google Earth συνδέσμου ''Δημοκρατία Δυτικής Θράκης''

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ανάρτηση στο Google Earth συνδέσμου ''Δημοκρατία Δυτικής Θράκης''



Σχετικά με την ανάρτηση στο Google Earth του συνδέσμου ''Δημοκρατία Δυτικής Θράκης''...διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος ότι, κάνοντας κλικ πάνω στην ονομασία, αυτή αναδρομολογεί τη σελίδα σε νέα σελίδα του ιστότοπου WIKIPEDIA, όπου και υπάρχει σχετική ανάρτηση για τη ''Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης'', με κάποια ιστορικά γεγονότα περί το 1913. Υπάρχει παραπομπή στο βιβλίο ''Λένα Διβάνη, Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830 - 1947), εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2000, σελ. 584 - 587''.
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την ανάρτηση, άλλωστε η WIKIPEDIA είναι ελεύθερη και ο καθένας μας μπορεί να δημοσιεύσει ό,τι θέλει με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά η ΕΝΣΤΑΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μου είναι ότι, ψάχνοντας όλες τις γύρω παρόμοιες αναρτήσεις (όχι φωτογραφίες) στην περιοχή της Θράκης, αυτές αναφέρονται σε διάφορες τοποθεσίες, τοπωνύμια, ξενοδοχεία, κ.λ.π. και ΜΟΝΟ η ανάρτηση του συνδέσμου ''Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης'' αναφέρεται σε κάτι πιο ειδικό (ιστορικό, πολιτικό).
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι η ανάρτηση έγινε σκόπιμα (δεν ξέρω από ποιους αλλά μπορώ να φανταστώ όποιον θέλω) για να δημιουργήσει ντόρο και φασαρία (η πλειοψηφία του κόσμου είναι σίγουρο ότι δε θα το ψάξει περισσότερο και θα μείνει στην πρώτη εντύπωση).
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι διαμαρτυρία προς την Google για κατάργηση του συγκεκριμένου συνδέσμου (δεν αμφισβητούμε τα όσα αναφέρονται στη βιβλιογραφία, εφόσον αυτά είναι ιστορικά αληθή και ακριβή).
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
να μαζέψουμε υπογραφές και στείλουμε στην google για να αλλάξουν το χάρτη να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το google. οι προδότες οι πολιτικοί μας τι κάνουν?
ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ εξυπνος ο φιλαρακος... μαλλον βλεπει πολυ Χαρδαβελα. Καποιοσ εστειλε στο Google Earth  την Ιστορια της Δημοκρατιας της Δυτικης Θρακης και ο φιλος μολις ειδε τη σημανση ετρεχε και χτυπαγε τισ καμπανες <<τρεχατε χωριανοι μπηκαν οι Τουρκοι στη Πολη>>. Ελεος με ολους τους φαντασιοπληκτους , φανατικους του Χαρδαβελα.... Σας αρεσουν τα παραμυθακια με τους εξωτερικους εχθρους εεε?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ κύριε η κυρία που δώσατε αυτήν την πληροφορία θα έπρεπε να μην δημιουργείτε τρομολαγνεια χωρίς λόγο. αν πατούσατε στις πληροφορίες του χωριού που ονομάζει "δημοκρατία δυτικής θράκης" θα διαπιστώνατε πως δεν ονομάζει κάποια ελληνική περιφέρεια και ειδικά σημερινή.
θα βλέπατε οτι ονομάζει το κρατίδιο που είχε ιδρυθεί το 1913 για ένα μηνα περίπου μετά τη συνθήκη του Βουκουρεστίου.φυσικά είναι λανθασμένο που αναγράφουν μια ιστορική παρελθοντική ονομασία σε έναν σύγχρονο χάρτη, παρόλα αυτά υπήρξε τότε είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι.
μην ξεχνάμε πως η ιστορική αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση και όχι απαραίτητα αυτή που διδάσκουν στα σχολεία ή κάνουν γενικά γνωστή στον ευρύ πληθυσμό.
και μάλιστα όσο και να μας ξενίζει οι τότε Έλληνες πολιτικοί είχαν προωθήσει αυτή την διαδικασία αυτονόμησης προκειμένου να μην δοθούν κυριαρχικά δικαιώματα της Βουλγαρίας στην περιοχή.
Τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο, ούτε τότε ήταν.
φυσικά αυτή η ονομασία δεν υπάρχει σήμερα, ωστόσο ιστορικά έχει υπάρξει και έχει καταγραφεί στα βιβλία παγκόσμιας ιστορίας. θα έπρεπε να το αποσύρουν σαν ονομασία απ το GOOGLE EARTH-συμφωνώ πως δεν έχει θέση σε ένα χάρτη σύγχρονο ή να το επισυνάψουν στα ιστορικά στοιχεία της περιοχης και μόνον εκεί. αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε ακριβείς όσο μπορούμε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση έτρεξα στο google earth να δω αν όντως ισχυει... πρόκεται λοιπον για μεγάλη ΜΠΑΡΟΥΦΑ (για να μην πω λανθασμένη προπαγάνδα). Αν κάνετε "κλικ" πάνω στο τετραγωνάκι δίπλα από την πόλη της κομοτηνής, θα βγει όντως ενα "Δημοκρατία Δυτικής Θράκης". Αν ξανακάνετε κλικ θα βγει το παρακάτω H Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης (τουρ. Batı Trakya Bağımsız Hükümeti) ήταν ένα μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε στην Δυτική Θράκη από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913. Το κράτος περιλάμβανε όλη την Δυτική Θράκη, από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό, συμπεριλαμβανομένης της βουλγαρικής Ροδόπης στα βόρεια και στα νότια έφτανε στο Αιγαίο ... - Όλα τα κείμενα διατίθενται σύμφωνα με τους όρους της Άδειας Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU‎ - Wikipedia.
Καλό θα ήταν λοιπόν να το ψάχνουμε πρωτα το θέμα πριν τρέξουμε να προπαγανδίσουμε και να φανατίσουμε τους πάντες
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!