tromaktiko: Θα Εξαγοράσει η Microsoft το Twitter;

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Θα Εξαγοράσει η Microsoft το Twitter;



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, και ο ομόλογος του στο Twitter, Dick Costolo, εθεάθησαν την προηγούμενη Παρασκευή να γευματίζουν μαζί...
κάτι που εκτόξευσε στα ύψη τις φήμες εξαγοράς της μίας εταιρείας από την άλλη. Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, λέγοντας μόνο ότι η συνάντηση δεν ήταν κοινωνικού χαρακτήρα.



Είναι άγνωστο, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, δημοσιογράφο του οικονομικού περιοδικού Forbes, πόσες φορές έχουν συναρτηθεί οι δύο άνδρες στο παρελθόν. Η είδηση έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την αποκάλυψη του Επικεφαλής Στρατηγικής και Εξαγορών της Microsoft, Fritz Lanman, στο συνέδριο LeWeb την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Ballmer προσπάθησε να εξαγοράσει το Facebook το 2007, με προσφορά 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τότε ο Mark Zuckerberg είχε αρνηθεί την εξαγορά και δέχτηκε μόνο την απλή συμμετοχή της Microsoft στο Facebook με 240 εκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft έχει ενσωματώσει τις λειτουργίες του Twitter σε πολλά της προϊόντα όπως στο Xbox 360, στο Windows Phone 7 και στο Zune HD. Το Twitter μόλις πρόσφατα άρχισε να εισπράττει χρήματα μέσω χορηγών στα θέματα που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και πιθανόν να ψάχνει κάποια οικονομική ασφάλεια που θα μπορούσε να προσφέρει μια μεγάλη εταιρεία.

http://www.dailytech.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!