tromaktiko: Μείωση των πραγματικών τζαμπατζήδων - βο(υ)λευτών από 300 σε 200

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μείωση των πραγματικών τζαμπατζήδων - βο(υ)λευτών από 300 σε 200



του Πανταζή Πανταζίδη
Το που βρισκόμαστε σήμερα σαν χώρα το έχουμε καταλάβει όλοι μας λίγο ή περισσότερο. Το γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση επίσης το έχουμε καταλάβει όλοι μας λίγο ή περισσότερο. Για να βγούμε από αυτή την κατάσταση...
έχουν παρθεί και παίρνονται από την κυβέρνηση μας τα επώδυνα μέτρα που όλοι μας γνωρίζουμε. Για την έξοδο από την κρίση έχουν επίσης γραφεί και προταθεί πολλά από οικονομολόγους και πολιτικούς.

Με δεδομένη την παραδοχή ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης -κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο- για τη σημερινή κατάσταση της χώρας ανήκει στο πολιτικό της προσωπικό, σημερινό και πολλών προηγούμενων τετραετιών, ίσως έφτασε ο χρόνος για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα.
Στο κάτω - κάτω της γραφής όταν όλη η κοινωνία πληρώνει διότι έφταιξε, δεν είναι σωστό να μην πληρώσει και η πολιτική ηγεσία της χώρας .

Το άρθρο 51 του συντάγματός μας ορίζει ότι θα μπορούσε να νομοθετηθεί και να έχουμε το ελάχιστο 200 βουλευτές αντί 300.
Γιατί όχι;
Γιατί ναι;
α) Ένα οικονομικό όφελος (λιγότεροι μισθοί, λιγότερες συντάξεις, λιγότερα γραφεία και τηλέφωνα, λιγότερες μετακινήσεις, λιγότεροι παρατρεχάμενοι και ρουσφέτια. Αν το σκεφτούμε σε βάθος χρόνου μιλάμε για πάρα πολλά εκατομμύρια.
β) Θα τους γνωρίζουμε καλύτερα ,θα μπορούμε να τους ελέγξουμε καλύτερα, θα αλλάξουν τα κριτήρια της ψήφου μας και λογικά θα στείλουμε ικανότερα και πιο αξιόλογα άτομα στις έδρες της Βουλής .

Η πρόταση είναι ανοιχτή για σχολιασμό .
Το βασικό θέμα όμως είναι πρώτον, αν εμείς οι πολίτες θέλουμε μια τέτοια τεράστια αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και δεύτερον πώς τα καταφέρνουμε να γίνει πρώτο θέμα στη Βουλή που πρέπει να νομοθετήσει .
Και δυο υστερόγραφα:
α) Ένα επί πλέον στοιχείο: το Βέλγιο τα καταφέρνει με 230 βουλευτές, η Αυστρία με 183 και η Αυστραλία με 150.
β) Στις επόμενες εκλογές μας όποτε κι αν γίνουν θα ήταν ένα σωστό μέτρο η υποχρεωτική υποβολή από όλους τους υποψήφιους βουλευτές ενός λεπτομερειακού βιογραφικού τους. Για να ξέρουμε ποιον ψηφίζουμε .


http://www.pressinaction.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!