tromaktiko: Λιβύη: 46 νεκροί διαδηλωτές σε 72 ώρες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: 46 νεκροί διαδηλωτές σε 72 ώρες



Σαράντα έξι άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο τις τελευταίες 72 ώρες στη Λιβύη, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία χθες Παρασκευή, η οποία κατήγγειλε τις λιβυκές αρχές ότι έχουν δώσει εντολή στην αστυνομία να ανοίγει πυρ αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών.

Πηγές με τις οποίες ήλθε σε επαφή η ΜΚΟ στο νοσοκομείο αλ Τζάλα στη Βεγγάζη, (ανατολική Λιβύη), ανέφεραν πως τα θύματα στην πλειοψηφία τους έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, στο στήθος και στο σβέρκο, τονίζει ανακοινωθέν της Αμνηστίας.

"Αυτή η ανησυχητική αύξηση του απολογισμού των νεκρών και η φύση των τραυμάτων τους καταδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει άδεια να χρησιμοποιούν θανατηφόρα ισχύ έναντι άοπλων διαδηλωτών που καλούν να υπάρξει πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Μάλκολμ Σμαρτ, διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
"Οι λιβυκές αρχές πρέπει να χαλιναγωγήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας τους αμέσως. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες και τη χρήση υπερβολικής βίας -τόσο αυτοί που προέβησαν στις πράξεις αυτές όσο και εκείνοι που τις διέταξαν- πρέπει να κατονομαστούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη", πρόσθεσε.
Κατά τις πηγές στο νοσοκομείο αλ Τζάλα που επικαλείται η Αμνηστία 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις της Πέμπτης στη Βεγγάζη και πάνω από 110 άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 3 ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 15 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης την Πέμπτη στην αλ Μπάιντα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την "ημέρα της οργής" εναντίον του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1969.
real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!