tromaktiko: Ελληνικό ποδόσφαιρο ή αλλιώς παιδική χαρά...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνικό ποδόσφαιρο ή αλλιώς παιδική χαρά...




Δυστυχώς στην χώρα μας δέν υπάρχει ποδόσφαιρο με την ευρεία έννοια . Και δεν υπάρχει διότι το ίδιο πολιτικό σύστημα το οποίο έχει καταστρέψει την κοινωνία μας έχει καταστρέψει και τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα και κυρίως το ποδόσφαιρο το οποίο θεωρείται και ο βασιλιάς των σπόρ.

Μιλάμε για επαγγελματικό ποδοσφαιρο το οποίο δυστυχώς τα συμφέροντα έχουν υπερνικήσει το θέαμα και την ψυχαγωγία .
Πρόεδροι οι οποίοι χρησιμοποιούν τους οπαδούς (και όχι τους φιλάθλους διότι αυτοί έχουν εξαφανιστεί ) ώς ασπίδα προστασίας για τις οποιεσδήποτε επαγγελματικές ατασθαλίες ή κομπίνες .
Πρόεδροι οι οποίοι χρησιμοποιούν τους οπαδούς τους ώς μοχλό πιέσεις προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις .
Πρόεδροι οι οποίοι επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή από την ανωνυμία ή Πρόεδροι οι οποίοι τους έδωσε ο πλούσιος πατέρας τους χρήματα για να έχουν να ασχολούνται με κάτι έτσι ώστε να μην τους έχουν μεσα στα πόδια τους .
Πρόεδροι οπαδοί και όχι φίλαθλοι , Πρόεδροι νταβατζήδες , τραγουδιστές , άνθρωποι της νύχτας σήμερα στην μια ομάδα και αύριο στην άλλη .
Πρόεδροι αγράμματοι και κυρίως αμόρφωτοι χωρίς κανένα επίπεδο η ηθικό φραγμό προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους . Πρόεδροι οι οποίοι κυκλοφορούν με προστασία διότι έτσι όπως τα έχουν κάνει φοβουνται να κυκλοφορήσουν διαφορετικά .

Μια πολιτεία αδιάφορη από πολιτικούς διεφθαρμένους με προσωπικές σχέσεις και πολλές φορές και επαγγελματικές με όλους αυτούς τους προέδρους . Πολιτικοί οι οποίοι φοβούνται να καθαρίσουν την βρωμιά ώστε να μην χάσουν τα ψηφαλάκια τους αν τυχόν στεναχωρήσουν τους ψηφοφόρους τους . Έρμαιο και αυτοί των οπαδών . Ίσως και να μην θέλουν διότι έτσι πολύ απλά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τις δικές τους αλητείες και βρωμιές .

Νόμοι υπάρχουν άντρες με ανάστημα δυστυχώς δεν υπάρχουν να τους εφαρμόσουν ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουμε γυναίκες στον χώρο του ποδοσφαίρου οι οποίες είναι πιο σκληρόπετσες .

Ποινές αστείες και ακόμα χειρότερα αποφάσεις αθωωτικές γελοίες ( π.χ. ο αέρας πήρε τις καρέκλες , το σκορ έδειχνα και δεν έκανα χειρονομία , περαστικοί ήταν αντιεξουσιαστές , μπήκαν να πανηγυρίσουν , δεν ξέρουμε ποίοι ήταν, έπεσε το σορτσάκι γιατι ήταν XL και άλλα τρελά ) .

Διαιτητές αστειοί , ανίκανοι , κομπλεξικοί οι οποίοι βγάζουν το άχτι τους στο γήπεδο .
Διαιτητές υπέρβαροι οι οποίοι δεν μπορούν να κινηθούν και όχι να τρέξουν .
Διαιτητές διορισμένοι , φοβισμένοι και πολλές φορές και οι ίδιοι εξαρτόμενοι για την πορεία της καριέρας τους από τον κάθε Πρόεδρο .

Γήπεδα ανύπαρκτα , τριτοκοσμικά , χτισμένα δεκαετίες πριν και τα οποία είναι μόνιμη παγίδα θανάτου για όλους όσους εισέρχονται σε αυτά . Και όσα δυστυχώς καινούργια υπάρχουν δεν μπορούν να τα χαρούν όλοι οι φίλαθλοι παρά μόνο οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας στην οποία ανήκουν . Οι οποίοι βέβαια οπαδοί δεν το έχουν σε τίποτα να τα καταστρέψουν για πλάκα .

Αν δε, πλησιάσεις τοπικά πρωταθλήματα τα οποία θα έπρεπε να είναι η αφετηρία των ταλέντων του ποδοσφαίρου μας εκεί θα σιχαθείς εντελώς . Ακόμα υπάρχουν γήπεδα οπου ποδοσφαιριστές αλλάζουν στα χωράφια .

Δεν υπάρχει παιδεία και δυστυχώς πώς να υπάρξει από ποιούς και με ποιά πρότυπα ?
Παιδιά τα οποία μεγαλώνουν και μαθαίνουν ότι στον αθλητισμό υπάρχει μόνο νίκη και όχι άλλο αποτέλεσμα και ότι η νίκη θα πρέπει να επιτυγχάνετε με οποιοδήποτε τρόπο θεμιτό ή μη . Αλλωστε πέρυσι ήταν όπου μπουκάραν σε παιδικό αγώνα και δείρανε γονείς και παίχτες .

Πού είναι τα ταλέντα μας? Πού χάνονται?
Έχουμε γεμίσει μάνατζερ διότι έχει οικονόμα η δουλειά και μας έχουν πασάρει ότι πιο σκάρτο κυκλοφορεί και φθηνό προκειμένου να οικονομάνε κάποιοι πονηροί . Απαξιώνοντας έτσι τους δικούς μας ποδοσφαιριστές οι οποίοι ευτυχώς ορισμένοι φεύγουν ως άχρηστοι από την Ελλάδα αλλά πετυχαίνουν στο εξωτερικό.
Δεκάδες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από χώρες της Αφρικής χωρίς καν ρούχα να φορέσουν μόνο και μόνο για να γίνει το παιχνίδι με τους μάνατζερ τους προέδρους και τους προπονητές ( πολλες φορές και Δημοσιογράφους ) έτσι ώστε όλοι να οικονομήσουν εις βάρος τελικά του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του φίλαθλου.

Ομάδες οι οποίες οι περισσότερες έπρεπε να αγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα με τόσες ατασθαλίες και βρωμιές οι οποίες έχουν κάνει .
Ομάδες Εταιρίες οι οποίες έχουν καταχραστεί τα δικά μας τα λεφτά κάθε φορά όπου κάποιος πρόεδρος θα βρεί παραθυράκι να τα κουκουλώσει . Και κάποιος άλλος πολιτικός θα κάνει την πάπια .

Πόσα εκατομμύρια χαρίστηκαν σε ομάδες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν διαλυθεί εδώ και καιρό μόνο και μόνο γιατί οι πρόεδροι χρησιμοποιούσαν τους οπαδούς ωςμοχλό πίεσης ? Λεφτά δικά μου και δικά σου ρε βλάκα οπαδέ !!! Εταιρίες δεν είναι ? Ας κλείσουν λοιπόν αν τα κάνανε μαντάρα στα οικονομικά τους . Οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν θα σβήσουν οι ΠΑΕ θα εξαφανιστούν . Συνέχισε να αγαπάς το ποδόσφαιρο , το θέαμα οπου και αν αγωνίζεται η αγαπημένη σου ομάδα .

Οπαδοί τρελαμένοι , άρρωστοι , οι οποίοι επιδιώκουν μόνο την νίκη οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει την παγκόσμια καταστροφή.
Μαστουρωμένοι οπαδοί έτοιμοι να δείρουν όχι μόνο τους αντιπάλους άλλα και τούς ίδιους τους ποδοσφαιριστές τους ή τους φιλάθλους της ομάδας τους αν διαφωνήσουν.
Οπαδοί οι οποίοι έχουν κάνει αυτοσκοπό την εξόντωση του αντιπάλου με οποιοδήποτε τρόπο.
Οπαδοί οι οποίοι πάνε μόνο για να χτυπηθούν με την αστυνομία αν δεν υπάρχουν αντίπαλοι .
Οπαδοί οι οποίοι δεν παρακολουθούν σχεδόν ποτέ τον αγώνα αλλά βρίζουν διαιτητές, παργοντες, ποδοσφαιριστές " έτσι μωρέ για τον χαβαλέ ".
Οπαδοί έμμισθοι οπαδοί με λογαριασμούς στις τράπεζες τους οποίους απόκτησαν μέσα από τούς διάφορους συνδέσμους όπου ανήκουν .

Οπαδοί οι οποίοι χρησιμοποιούνται ώς στρατός από τις ΠΑΕ .
Δημοσιογράφοι χαχαχα έδω τι να πώ .... Μόνο ότι έχουμε τις περισσότερες αθλητικές εφημερίδες αυτό τα λέει όλα. Πείτε ένα " Φτάνει " όλοι εσείς φτάνει , χωρίς εμάς δεν ειναι τίποτα όλοι αυτοί χωρίς εμάς τους φιλάθλους δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης όλοι αυτοί . Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι , εμείς πρέπει να βάλουμε μια τάξη . Όλοι μαζι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδισμό και χωρίς φανατισμό .

Θέλω να πηγαίνω σε όλα τα γήπεδα τις Ελλάδας χωρίς περιορισμόυς και χωρίς να φοβάμαι , θέλω να γνωρίσω όλες τις πόλεις της Ελλάδος μέσω του ποδοσφαίρου θέλω να περνάω όμορφα και ωραία τις εκδρομές μου με τους φίλους μου απολαμβάνοντας την ομάδα μου , να φάω τις μπουγάτσες μου στην Θεσσαλονίκη , τα σουβλάκια μου στην Λειβαδία να πιώ τις ρακιές μου στην Κρήτη .

Φτάνει , θέλω να μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο σαν άνθρωπος και όχι σαν πρόβατο η σαν ζώο , να πηγαίνω με τους φίλους μου οι οποίοι δεν είναι παντα της ομαδας μου άλλα δεν παύουν να είναι φιλαράκια μου . Θέλω να μπορώ να πάω να δώ το Καραισκάκη , το Πανθεσσαλικό , το νέο γήπεδο της Λάρισας και όποιο καινούργιο φτιάχνεται και όχι μόνο από την τηλεόραση .

Αυτά ήθελα να εκφράσω και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τον χώρο σας .
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!