tromaktiko: Η Λακωνία δεν είναι η σκουπιδιάρα της Μεσογείου

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η Λακωνία δεν είναι η σκουπιδιάρα της Μεσογείου



Εχουν μετατρέψει την Νοτιοανατολική Λακωνία σε σκουπιδιάρα της Μεσογείου. Τα πλοία που διώχθηκαν από την Πύλο πριν λίγα χρόνια αλλά...
και όλα τα σαραβαλα της Ανατολικής Μεσογείου βρήκαν λιμάνι τα χρυσοπράσινα νερά της Ελαφονήσου και την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία το"Παυλοπέτρι" στον Δήμο Μονεμβασίας.
Αυτή την στιγμή το τεράστιο πλοίο SEAGREEN σημαίας Πάναμα και μήκους 186m με βλάβη και με την βοήθεια ρυμουλκού έχει ρότα τις ομορφότερες παραλίες της Λακωνίας και την περιοχή Natura 2000 με κωδικό έντaξης GR254002.

Δεν υπάρχει δικαιολογία, το πλοίο έχει ζημιά και χρήζει επισκευής. Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας είναι περιοχή Natura2000, ιδιαιτέρου κάλλους και τουριστικά αναπτυσσόμενη, δεν είναι επισκευαστική ζώνη ή ναυπηγείο οπότε δεν μπορούν να γίνουν και τέτοιες εργασίες σε αυτό.

Το πλοίο δεν κινδυνεύει (έχει ρυμουλκό) και μπορεί με ασφάλεια να φτάσει ως την ναυπηγοεπισκευαστική στο Πέραμα ή τα ναυπηγεία στην Σύρα, την Αττική ή την Χαλκίδα.

Αν βέβαια οι τιμές είναι υψηλές μπορεί ο πλοιοκτήτης να ρυμουλκίσει το πλοίο του σε γειτονική χώρα.

Αν όμως οι επισκευές γίνουν στηνΕλλάδα θα πρέπει κι ο κόσμος να δουλέψει νόμιμα και όλες οι διαδικασίες να είναι νόμιμες.

Λίγα χρόνια πριν σε παράνομες εργασίες σε πλοί οστην περιοχή υπήρξαν δύο νεκροί μετά από έκρηξη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!