tromaktiko: Συγχώνευση Σχολείων, αυτό μας έλειπε;;

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Συγχώνευση Σχολείων, αυτό μας έλειπε;;



ΘΥΜΑΣΑΙ Αγαπητέ συγκάτοικε αυτής της χώρας πριν αρκετά χρόνια; ΘΥΜΑΣΑΙ Τοτε που έπρεπε να περπατησεις με τα ποδια (ναι με τα ποδια, και οσοι μεγαλωσαν στην επαρχία ξερουν τι εννοω ) για να πας στο διπλανο χωριο γιατι εκει ηταν το δημοτικο σχολειο; ΘΥΜΑΣΑΙ Οταν μεγάλωσες λιγο, που επρεπε να πας στο Κεφαλοχωρι η στην πρωτευουσα του νομου γιατι εκει μονο ειχε γυμνασιο? Και ηταν τοσο μακρια και χαλια ο δρομος που επρεπε υποχρεωτικα να σου νοικιασουν οι γονεις σου ενα δωματιο της κακιας ωρας με ενα κρεβατι μεσα για να μπορεσεις να πας σχολειο αφου “τα επαιρνες τα γραμματα!” για να μην καταληξεις απο τα δωδεκα στο χωραφι?
ΘΥΜΑΣΑΙ που η αδερφη σου ΔΕΝ πηγε στο γυμνασιο αν και “τα επαιρνε τα γραμματα!” γιατι οι γυναικες “ειναι για το σπιτι και την κουζινα”? ( η πιο ευκολη “δικαιολογια” οταν δεν εφταναν τα λεφτα, αλλα και ο φοβος για να μεινει μονο του ενα κοριτσακι στην πολη. )
ΘΥΜΑΣΑΙ συγκατοικε αυτης της χωρας ποσο χαρηκες οταν οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (και φυσικοι) ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ αυτων που μας κυβερνουν τωρα, εφτιαξαν δημοτικο σχολειο στο χωριο σου και γυμνασιο (το πιο μακρινο να βρισκεται στο διπλανο χωριο)?
ΘΥΜΑΣΑΙ ποσο χαρηκες που τα δικα σου παιδια θα πηγαιναν σχολειο διπλα απο το σπιτι σου, και η κορη σου δεν θα ειχε την (εκπαιδευτικη) τυχη της αδερφης σου? Ναι θα ειχαν και τα παιδια σου τις ευκαιριες που ειχαν τα παιδια της πολης. Να πανε σχολειο αλλα και να σπουδασουν δωρεαν απο το υστερημα ολων μας αφου “τα επαιρναν τα γραμματα”!
ΘΥΜΑΣΑΙ που ολα αυτα τα θεωρουσες “δημοκρατικη κατακτηση” σε ενα “κρατος ισοτητας” και “ισων ευκαιριων και ολους”???
Εφτασε πλεον ο καιρος να πανε σχολειο τα εγγονια σου!
Αγαπητε μου συγκατοικε αυτης της χωρας, ΞΕΧΑΣΕΣ?
Υ.Γ. ΘΥΜΑΣΑΙ εκεινη την αμερικανικη ταινια που βλεπαμε, με το τεραστιο (απο εγκαταστασεις και μαθητικο δυναμικο) σχολειο, με τις συμμοριες τη βια και τα ναρκωτικα, και τα “σεκιουριτι” (sic) να κανουν ελεγχο για οπλα στην εισοδο?
ΘΥΜΑΣΑΙ που συζητουσαμε μετα και θεωρουσαμε τους εαυτους μας τυχερους γιατι αυτο δεν θα συμβει ποτε στη χωρα μας η και αυτο το ΞΕΧΑΣΕΣ?

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!