tromaktiko: Πιάνει πάτο η ΑΕΚ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πιάνει πάτο η ΑΕΚ



Οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια. Όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, η φετινή ΑΕΚ με τις εννέα ήττες κάνει τη χειρότερη πορεία της τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ ήδη έχει ισοφαρίσει  το αρνητικό ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς βαθμών από την κορυφή!

Εκτός από τις ήττες όμως η ΑΕΚ καταρρίπτει και άλλα ρεκόρ, αφού μετά την ισοπαλία απέναντι στον Πανιώνιο και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, έχει μείνει πλέον 26 βαθμούς πίσω από την κορυφή!

Συγκεκριμένα η Ένωση μετά το πέρας 23 αγωνιστικών έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς, την ίδια ώρα που ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει συγκομιδή 60 βαθμών! Η διαφορά αυτή των 26 βαθμών δεν συμβαίνει πρώτη φορά στην Ένωση, αφού και τη σεζόν 1999-00 ο Δικέφαλος είχε τερματίσει στην τρίτη θέση με 66 βαθμούς, την ώρα που ο Ολυμπιακός κατακτούσε το πρωτάθλημα με 92 πόντους.

Βέβαια, με δεδομένη την αγωνιστική κατρακύλα της ΑΕΚ και το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες επτά αγωνιστικές, δεν αποκλείεται οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να το καταρρίψουν και αυτό το άσχημο ρεκόρ.

Πάντως, η Ένωση συνηθίζει, όταν η χρονιά δεν πάει καθόλου καλά, να δείχνει ένα τραγικό πρόσωπο που καταγράφεται ξεκάθαρα και στον βαθμολογικό πίνακα. Πριν από 15 χρόνια και τη σεζόν 1994-95 τερματίζει έχοντας 21 βαθμούς διαφορά από τον τότε πρωταθλητή Παναθηναϊκό (ΑΕΚ 62 ΠΑΟ 83), ενώ το 2004 η διαφορά της από την πρωταθλήτρια ομάδα (ο Παναθηναϊκός και τότε τερμάτισε πρώτος) ήταν μόλις 22 βαθμοί ( ΑΕΚ 55- ΠΑΟ 77).

Ρεκόρ και στις ήττες

Όσον αφορά τις ήττες, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει φτάσει αισίως τις 9 ήττες στο πρωτάθλημα, οκτώ αγωνιστικές πριν από τη λήξη του. Με την ήττα από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ξεπέρασε το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της την τελευταία 15ετία, το οποίο είχε σημειωθεί τη σεζόν 1999/00, όταν και είχε τελειώσει το πρωτάθλημα με 8 ήττες.

Η αμέσως χειρότερη επίδοση είχε σημειωθεί τις σεζόν 2003/04 και 2009/10 όπου είχε συνολικά 7 ήττες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το αρνητικό ρεκόρ της ΑΕΚ μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού συμπλήρωσε ήδη 9 ήττες έχοντας να δώσει ακόμα οκτώ αγώνες.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!