tromaktiko: Περι Δημοτικής "αστυνομίας"

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Περι Δημοτικής "αστυνομίας"



Αγαπητοι κυριοι, δημοτικοι αστυνομικοι,
Ειναι φανερο οτι επικρινεστε απο καποιους, και για διαφορους λογους...Ισως επειδη εχετε «περιεργες» αποψεις οσο αφορα την ερμηνεια των νόμων και κυριως των νόμων που αφορουν τα καθηκοντα σας, τις αρμοδιοτητες σας και τις υποχρεωσεις σας (εμφανιση, παρασταση, συμπεριφορα, κατηγορια υπαλληλων που ανηκετε κλπ). Και εξηγουμαστε για να γνωριζουν και οι πολιτες τελικα για τι πραγμα μιλαμε:
Καταρχας προσπερναμε τα κακεντρεχη σχολια καποιων δημοτικων αστυνομικων, που καταφανως ατυχως, προσπαθησαν να ερμηνευσουν τις επικρισεις που δεχονται απο καποιους, με «ελληνουλικα, μιζερα, και δημοσιουπαλληλιστικα» δεδομενα και προφανη διαθεση του τυπου: «οτι και να λετε, εμεις μπορουμε να σας δωσουμε κληση και αυτο μας ευχαριστει ουτως ή αλλως, αφου ειστε τετοιοι και μας επικρινετε..»
Για του λογου το αληθες, παραθετουμε τη σχετικη νοοτροπια σας οπως φανηκε σε απαντηση σας:

1)Έχετε μαζέψει κάμποσες κλήσεις τις οποίες κλασικά νομίζετε οτι είναι άδικες γιατί εσείς έχετε πάντα δίκιο
2)Πιθανόν να είστε κανένας Ειδικός φρουρός-εποπ που δεν κατάφερε να μπει στη δημοτική αστυνομία και βλέποντας οτι τις διαφορές που υπάρχουν ζηλεύει και βγάζει κακία.
3)Πιθανόν κανένας άνεργος ή υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που δεν κατάφερε να μπει στη δημοτική αστυνομία(ελειπή προσόντα-μόρια κτλ) και επίσης βγάζει κακία-ζήλεια
Μπορεί και το 1 να συνδυάζεται και με τα 2 επόμενα.

Για να μην μεινουν αναπαντητες οι υποθεσεις σας, σας ενημερωνουμε οτι:
1) Δεν εχουμε «μαζεψει» καμποσες κλησεις διοτι δεν παρκαρουμε παρανομα. Αν και το ζητημα αυτο ειναι συζητησιμο, καθοτι το να παρκαρει ενας δημοτης καπου, που ο δημος αυθαιρετα «απαγορευσε» τη σταθμευση (εκτος βεβαια απο τους ανασφαλιστους χωρους παρκινγ οπου πληρωνει καποιος παλι στον δημο, ή σε ιδιωτικη εταιρια στην οποια ο δημος νοικιαζει τον χωρο, δηλαδη παλι ο δημος τσεπωνει τα χρηματα), δηλαδη σε ολους τους χωρους, εκτος τους προαναφερομενους, δεν τον καθιστα αυτοματως και παρανομο! Το να χαρακτηρισει ενας δημος ολους τους τοπους/ χ! ωρους ενδιαφεροντος, απαγορευμενους για σταση και σταθμευση(πλην των δημοτικων- ιδιωτικων παρκινγ επι πληρωμη), διχως τη συμφωνη γνωμη των δημοτων (οι οποιοι στο κατω κατω αυτοι ειναι που κανουν χρηση των χωρων αυτων), ειναι τουλαχιστο φασιστικο, αυθαιρετο, κατακριτεο και παραλογο. Και το γεγονος οτι ετσι γινεται, δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο! Ο δημοτης ωφειλει να σεβεται τους απαγορευμενους για σταθμευση χωρους, αλλα οταν ΟΛΟΙ οι χωροι ειναι «απαγορευμενοι», που θα σταθμευσει το αυτοκινητο; Στο κεφαλι του; Αυτο το γεγονος βεβαια καÏ! �αδυκνυει και το ποσο λογαριαζουν ! τους δημοτες τους, οι δημοι.
2) Ουτε ειδικοι φρουροι ειμαστε, ουτε ΕΠΟΠ, που δεν καταφεραμε να μπουμε στη δημοτικη αστυνομια!! Αλλα παρατηρουμε οτι εσκεμμενα αναφερετε δυο κατηγοριες ενστολου προσωπικου των Ε.Δ και Σ.Α (αποριας αξιο για πιο λογο δεν αναφερθηκατε σε εναν αστυφυλακα, η σε εναν αξιωματικο των ΣΑ και του στρατου), υπονοοντας πως οι ανθρωποι αυτοι απο αναγκη εγιναν ειδικοι φρουροι και εποπ, σε αντιθεση με εσας, που ειχατε ισως καποια ιδεολογια (;) και για αυτο μπηκατε στην δημοτικη αστυνομια; Ουτε σας ζηλευουμε ουτε σας φθονουμε γιατι απλα δεν ειστε ουτε επο! π, ουτε ειδικοι φρουροι να σας αναγνωρισουμε τη προσφορα που δινουν αυτοι στη Πατριδα. Διαφορε, παρα πολλες, τεραστιες θα λεγαμε, η καλυτερα να πουμε οτι απλα δεν αντεχετε την συγκριση! Απο που να ξεκινησουμε; Απο την εμφανιση; Τα καθηκοντα; Τις χρηματικες απολαβες; Το ωραριο εργασιας; Τα επιδοματα που περνετε και δεν αξιζετε; Ειναι τοσα πολλα..
3) Ουτε ανεργοι του ιδιωτικου τομεα ειμαστε, που προφανως δεν ειχαν τα «ιδιαιτερα» προσοντα σας (;) για να μπουμε στη δημοτικη αστυνομια.. Και ουτε ζηλευουμε τα προσοντα σας! Τι εμφανιση; Τι ψυχικο σθενος! Τι επαγγελματισμος! Τι αυταπαρνηση και προσφορα στη πατριδα! Τι να συζηταμε τωρα; Και για του λογου το αληθες, παραθετουμε τον νόμο με τα «ιδιαιτερα» προσοντα σας για τη προσληψη σας στη δημοτικη αστυνομια:
«Εφημεριδα της Κυβερνησεως, Τευχος Πρωτο, αριθμ. Φυλλου 19, 7 Φεβ, 2002»
Εκει μποροει καποιος να τα θαυμασει!!

Ομως.. Ας παμε στην ουσια των πραγματων:
Συμφωνα με τη Ν. 3731/2008, ΦΕΚ Α 263/23-12-2008: «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» εχετε τις εξης αρμοδιοτητες:

1. Η Δημοτική Αστυνομία ασκεί στο πλαίσιο των διατάξεων των άρθρων 75 και 79 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που κυρώθηκε με το ν. 3463/2006 (ΦΕΚ114 Α), τις εξής αρμοδιότητες:
(1) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στην εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές και στις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ερωτησεις:
1. Ποτε ελεγξατε τελευταια φορα εαν τηρουνται απο τους υπευθυνους, οι διαταξεις που αφορουν τα φρεατια των αποχετευσεων των δημων; Εαν κρινουμε οτι 30 χρονια τωρα μετα απο βροχη πλυμιριζουν οι δρομοι, τοτε μαλλον ποτε! Και μη βιαστειτε να απαντησετε οτι πριν απο 30 χρονια δεν υπηρχε δημοτικη αστυνομια.. Μεχρι σημερα τα ιδια χαλια εχουν!
2. Ποτε ελεγξατε εαν τηρουνται οι διαταξεις που αφορουν τη παροχη νερου στους δημοτες; Εχουν ολοι οι δημοτες νερο; Τους το κοβουν παρανομως; Οι μετρητες δουλευουν κανονικα; Κλπ κλπ κλπ... Τι ρωταμε θα μας πειτε ε;

(2) Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Ερωτησεις:
1. Ποτε πηγατε τελευταια φορα σε εναν κηπο, σε μια πλατεια, σε μια παιδικη χαρα, να δειτε εαν τηρουνται οι οροι χρησης που προβλεπονται; Και για νας το κανουμε πιο λιανα γιατι μαλλον δεν θα το καταλλαβετε: παρατηρησατε καμια παιδικη χαρα, και πλατεια να χρησιμοποιειται οχι ως πλατεια και παιδικη χαρα αντιστοιχα, αλλα ως αντρο ναρκωμανων; Προφανως οχι! Για να συνεχιζουν αυτοι απτοητοι.. Και μη μας πειτε οτι δεν μπορειτε να κανετε τιποτα για αυτα, γιατι θα σας θυμισουμε οτι οπως διατεινεστε, ειστε ολοκληροι ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!
2. Μηπως παλι παρατηρησατε καμια παρανομη καταληψη κοινοχρηστου χωρου απο καμια καφετερια; Μπαααααα, αστεια πραγματα..

(3) Ελέγχει την τήρηση των όρων οι οποίοι προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών και κοινοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
4) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές.

Ερωτησεις:
1. Το παραπανω για εσας που ερμηνευετε οπως σας αρεσει τους νόμους, σημαινει: «παω εκει με γυαλια ηλιου και με υφος ραμπο, και καθομαι στην ακρη τις λαικης και της πανυγηρης κλπ και περιμενω να περασει η ωρα, μεχρι να παω για καφε και τσιγαρο»;;
Οχι γιατι ετσι κανετε! Το παραπανω αγαπητοι δημοτικοι αστυνομικοι σημαινει οτι εκτος των αλλων, ελεγχετε εαν οι πωλητες και οι πλανωδιοι εχουν την προβλεπομενη αδεια απο τον δημο κλπ για να δουλεψουν, ελεγχετε εαν κανουν χρηση καποιου χωρου η δρομου εκτος των προβλεπομενων για την υποψη δραστηριοτητα κλπ. Να μαθετε να εκτελειτε σωστα τους νόμους.


(5) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, από τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές.

Ερωτησεις:
1. Ελεγξατε ποτε και μετρησατε ποτε ποσες παρανομες υπαιθριες διαφημησεις εχετε στον δημο σας; Και εαν ειναι νομιμες, ελεγξατε το κανονικο των προδιαγραφων τους; Τι; Που να βρειτε που λεει τις προβλεπομενες προδιαγραφες; Εμ τι σοι ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ειστε;;


(6) Ελέγχει την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους της εδαφικής περιφέρειας του οικείου δήμου ή κοινότητας και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.

Ερωτησεις:
1. Μηπως απο τοτε που υπαρχει η δημοτικη αστυνομια ο δημος σας ειναι πιο καθαρος; Οχι; Ε μα τοτε τι κανουν αυτοι οι δημοτικοι αστυνομικοι; Ελεγχουν εαν ειναι καθαροι οι κοινοχρηστοι χωροι (πεζοδρομια, δρομοι, πλατειες, παρκα κλπ); Πως να το κανουν; Εμενα ρωτατε; Μηπως ομως ειδατε κανεναν δημοτικο αστυνομικο να ελεγχει τις αρμοδιες υπηρεσιες καθαριοτητας του δημου, οταν αυτες ασκουν πλημελως τα καθηκοντα τους και δεν καθαριζουν τους χωρους αυτους; Και πως να το κανουν αλλωστε.. Ας μη γελιομαστε. Ειναι δυνατον ο εργαζομενος (δημοτικος αστυνομ! ικος) να ελεγξει τον εργοδοτητ του (δημαρχο) επειδη ειναι βρωμιαρης και δεν δινει σημασια στη καθαριοτητα της πολης του;; Ε;; Και τι να κανουμε; Να τα καθαριζουν οι ιδιοι τα σκουπιδια! Να μην εκθετουν και τον προισταμενο τους..

(8) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά. Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται, παράλληλα και κατά περίπτωση, και από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) Î! �αι το Λιμενικό Σώμα. Οταν κατά την άσκηση τους επιλαμβάνονται η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, ταυτόχρονα, το συντονισμό έχει η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, κατά περίπτωση.

Ερωτησεις:
1. Ειδατε ποτε κανεναν δημοτικο αστυνομικο να ελεγχει εαν τηρουνται οι διαταξεις που αφορουν τη κυκλοφορια των πεζων; Τι ειναι αυτο θα μου πειτε.. Ξερω εγω; Φανταζομαι σημαινει οτι ελεγχουν εαν υπαρχουν οι προβλεπομενες διαγραμησεις διασχησεως δρομων απο πεζους . Εαν φαινονται, εαν ειναι εκει που πρεπει κλπ. Επισης εννοει οτι ελεγχουν εαν λειτουργουν οι φωτεινοι σηματοδοτες, εαν υπαρχουν οι προβλεπομενες απο τον νομο πινακιδες της τροχαιας για αποτροπη κυκλοφοριας τροχοφορων σε πλατειες κλπ. Επισης λεει ο νομος επιβαλουν διοικητικα πρ! οστιμα (κλησεις) για τη παρανομη σταση και σταθμευση των οχηματων.. Απο ολα τα παραπανω, οι δημοτικοι αστυνομικοι καταλαβαν μονο το τελευταιο! Πως το ξερουμε; Αφου μονο αυτο κανουν!


(10) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σχολιο: Παλι καλα, και ξεβρωμισαν οι πολεις απο τα εγκαταλελειμενα!

(11) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στη σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς και στις υποχρεώσεις αυτών που εκτελούν έργα και εναποθέτουν υλικά και εργαλεία στο δημοτικό και κοινοτικό οδικό δίκτυο και ελέγχει για τη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής σε εργασίες που εκτελούνται.

Σχολιο: Εδω τι να σχολιασουμε; Απο τοτε που σκαβουν τους δρομους η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, εχουμε πηξει στους δημοτικους αστυνομικους!


(12) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία παιδότοπων.
Αυτο ας μεινει ασχολιαστο γιατι θα γελασουμε πολυ!
(13) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, για τις οποίες αρμόδιος για τη χορήγηση, ανάκληση και αφαίρεση αδειών ίδρυσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και ασκήσεως τους είναι ο οικείος Δήμος ή Κοινότητα, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν ορισθεί άλλες αρχές αρμόδιες για το σχετικό έλεγχο.
Αληθεια; Εχετε δει κανεναν δημοτικο αστυνομικο να ελεγχει τις αδειες λειτουργιας των καφετεριων που πινετε καφε; Των εστιατοριων που τρωτε; Αστεια πραγματα..
(14) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων για την ηχορρύπανση, την κοινή ησυχία και τη λειτουργία μουσικής στα καταστήματα και στα δημόσια κέντρα.
Εδω τι να πει κανεις.. Ποτε κανατε κυριοι δημοτικοι αστυνομικοι τελευταια φορα ελεγχο καποιο καταστημα διασκεδασης για το αν ηχορυπαινει η οχι;
(15) Εκτελεί τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν τη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, των οποίων την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγούν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές.
Ασχολιαστο.
(16) Ελέγχει την τήρηση διατάξεων που αφορούν τους οργανωμένους από τους Δήμους και Κοινότητες χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων.
Εδω εχουμε ψωμι! Μηπως ειδατε ποτε σας αγαπητοι δημοτες κανεναν δημοτικο αστυνομικο να ελεγχει εαν τηρουνται οι διαταξεις αυτες; Τι; Δεν εχετε στον δημο σας τετοιες ομαδες ανθρωπων; Στον δικο μας εχουμε! Και πολλους μαλιστα! Και δεν ειδαμε ουτε εναν δημοτικο αστυνομικο εκει!
(17) Ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται από τις δημοτικές και τις κοινοτικές αρχές για δραστηριότητες και καταστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων και ειδικότερα από τις επικίνδυνες οικοδομές, καθώς και την εφαρμογή των κανονιστικών πράξεων που τίθενται από αυτές για την προστασία της υγείας των κατοίκων από τις οχλούσες δραστηριότητες που αναφέρονται σε αυτές.
Εδω τι να πει κανεις.. Παντελως απουσα η δημοτικη αστυνομια.. Θα μας πειτε, πως να το ξερει οτι μια οικοδομοι ειναι επικυνδυνη; Γιατι ελεγξαν ποτε τους καμια οικοδομη;
(18) Ελέγχει την τήρηση των σχετικών διατάξεων, που αφορούν στο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
Ασχολιαστο. Παμε στοιχημα οτι ουτε καν ιδεα δεν εχουν τι ειναι αυτο..
(19) Αφαιρεί την άδεια οικοδομής για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α.
Εδω γελαμε ολοι μαζι δυνατα! Για αυτο επεσαν οι οικοδομικοι δεικτες στη χωρα; Για αυτο δεν χτιζουν πια;;
(20) Ελέγχει την τήρηση των μέτρων για την προστασία των μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής του Δήμου ή της Κοινότητας και των εγκαταστάσεων αυτών, που λαμβάνονται από τις οικείες δημοτικές και κοινοτικές αρχές.
Ειμασταν σε μουσειο προχθες.. Ουτε ενας δημοτικος αστυνομικος.. Μα που πηγαν; Κοιτανε κι αυτοι τα εκθεματα; Ειναι χωμενοι σε κανενα σπηλαιο και χαζευουν σταλακτιτες και σταλαγμητες;
(21) Συμμετέχει στην εφαρμογή των σχεδίων πολιτικής προστασίας.
Ασχολιαστο. Απλα να πουμε οτι στα σχεδια «Ξενοκρατης» των Νομαρχιων καθως και στα υπολοιπα σχεδια εκτακτων αναγκων, δεν προβλεπεται κατι για το προσωπικο της δημοτικης αστυνομιας. Τωρα απο την αλλη, θα αναρωτιουνται οι κυριοι δημοτικοι αστυνομικοι: Τι ειναι το σχεδιο «Ξενοκρατης»; Καλα κρασια..
(22) Ελέγχει επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, σχετικά με την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας (βεβαίωση παραβάσεων, εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων, θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και καταλυμάτων) στις περιπτώσεις που αυτές λειτουργούν σε νομούς ή νησιά όπου δεν εδρεύουν υπηρεσίες του EOT.
Εαν βρειτε ενα ξενοδοχειο στην ελληνικη επικρατεια που εχει θεωρημενο τιμοκαταλογο δωματιων, απο τη δημοτικη αστυνομια, τοτε σφυριξτε κλεφτικα!
(23) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων, καθώς και των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων.
Ασχολιαστο. Απλα απουσα.
(24) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.
Δηλαδη αμαν! Τι ηθελε να πει ο νομοθετης με αυτο; Οτι καθε φορα που καποιος βγαζει τον σκυλο βολτα στο παρκο για κακακια, θα πρεπει να εχει και εναν δημοτικο αστυνομικο απο πισω του; Ε δεν γινονται αυτα τα πραγματα.. Που ειμαστε;
(25) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τις κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές, καθώς και την επιβολή των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων που προβλέπονται από αυτές.
Αυτο το αρθρο, πιθανον να ειναι το μοναδικο που νομιζουν οτι καταλαβαινουν οι δημοτικοι αστυνομικοι, αλλα μαλλον το ερμηνευουν τελειως λαθος! Κρινοντας παντα απο ολα τα παραπανω!!
(26) Προστατεύει τη δημοτική και κοινοτική περιουσία.
Εδω εχει ζουμι η υποθεση! Και πως δηλαδη θα προστατευσει τη δημοτικη και κοινοτικη περιουσια; Πως θα προστατευσει τα παρκα, τις πλατειες, το δημαρχιακο μεγαρο, τα οχηματα του δημου κλπ κλπ; Ελατε σκεφτειτε το δεν ειναι δυσκολο... Πως προστετευονται οι εγκαταστασεις χρονια τωρα κλασσικα; Ε; Ελατε; Ναι!!! Σκοπια! Υπηρεσια σκοπος εξω απο το δημαρχειο, μπροστα σε παρκα σε πλατειες, στον ορχο των δημοτικων και κοινοτικων οχηματων! Αυτο να δουμε και ας πεθανουμε!!!!!
(27) Διενεργεί αυτοψία για την εξακρίβωση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικών πράξεων από τα όργανα του Δήμου ή της Κοινότητας και, ιδίως, διενεργεί αυτοψία και συντάσσει έκθεση για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής και για τη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.
Ασχολιαστο.
(28) Επιδίδει τα πάσης φύσεως έγγραφα του οικείου Δήμου ή άλλων Δημοτικών Αρχών εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου.
Ομοιως. Παμε στοιχημα οτι ουτε καν καταλαβαινουν οι κυριοι δημοτικοι αστυνομικοι, οτι αυτο σημαινει οτι εκτελουν και χρεη κλητηρα... Χα!
Απο ολα τα παραπανω καταλαβαινει ο καθενας οτι το μονο καθηκον το οποιο εκτελουν οι δημοτικοι αστυνομικοι, ειναι αυτο τις επιβολης κλησεων για παρανομη σταση και σταθμευση! Ολα τα αλλα, απλα δεν τα ξερουν, η μαλλον πονηρα σκεπτομενοι, τα αγνοουν γιατι εχουν μεγαλη υπερηφανεια! Που να τρεχουν τωρα να κανουν σκοπιες, να τσεκαρουν τα φαναρια, η να μαζευουν σκουπιδια, η να κανουν τους τροχονομους...
Ο κοσμος ομως δεν ειναι χαζος, και τα καλαβαινει ολα αυτα για αυτο και ειστε πληρως απαξιωμενοι.
Ειστε απλοι δημοτικοι υπαλληλοι και τιποτα παραπανω. Και σαν δημοτικους υπαλληλους θα σας φερομαστε!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!