tromaktiko: Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου γνώρισαν τα μυστικά της συντήρησης απολιθωμάτων

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου γνώρισαν τα μυστικά της συντήρησης απολιθωμάτων



Ενθουσιασμένοι και γεμάτοι με νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου και του Νηπιαγωγείου Σιγρίου, οι οποίοι ήταν οι τυχεροί της βασιλόπιτας του Μουσείου. Το Μουσείο είχε ετοιμάσει για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους δώρα και παιχνίδια καθώς στο σχολείο έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Γνωρίζω και προστατεύω το Απολιθωμένο Δάσος – Συμμετέχω σε δράσεις καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά του καθαρισμού και της συντήρησης απολιθωμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στο σενάριο ότι οι μαθητές, όπως ακριβώς θα έκανε και ο συντηρητής του μουσείου με ειδικότητα στην συντήρηση απολιθωμάτων, παρατηρούν τα απολιθώματα για να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν απολιθωμένα τμήματα φυτών που έχουν ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης και συμμετέχουν στην διαδικασία της συντήρησης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ενημέρωση και γνωριμία των μαθητών για το Απολιθωμένο Δάσος και τον τρόπο δημιουργίας του με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής εφαρμογής του Μουσείου «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου». Η γνωριμία των μαθητών με το Απολιθωμένο Δάσος συνεχίστηκε στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου και στο Πάρκο Σιγρίου, όπου τα παιδιά παρατήρησαν τα απολιθώματα στη φυσική τους θέση.

Στη συνέχεια, και αφού έγινε μια παρουσίαση του ρόλου του συντηρητή στο Μουσείο, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την συντήρηση και την προστασία των απολιθωμάτων. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον τους κατά τη διάρκεια παρατήρησης και εντοπισμού τμημάτων απολιθωμένων φυτών που έχουν ανάγκη συντήρησης. Οι μαθητές με μεγάλη επιτυχία αναγνώρισαν το τμήμα του απολιθώματος που είχαν αναλάβει και κατάφεραν άριστα να το καθαρίσουν και να το συντηρήσουν.
http://lesvosnews.net
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!