tromaktiko: Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ":Οι καταναλωτές των Χανίων λένε " ΟΧΙ "στην διάσπαση του Εφετείου Κρήτης"

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ":Οι καταναλωτές των Χανίων λένε " ΟΧΙ "στην διάσπαση του Εφετείου Κρήτης"



Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων( Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), συμμετείχε στην διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, στις 26-2-2011, για το Εφετείο Κρήτης, και βασικά εναντίον της θετικής γνωμοδότησης του ΣτΕ, "υπέρ της ίδρυσης έδρας εφετείου στο Ηράκλειο... σε μια εποχή που η Οικονομία της Χώρα μας, δεν έχει τη δυνατότητα ,όχι κτιριακά , με προσωπικό και υλικοτεχνικά, να υποστηρίξει αυτή την διχοτόμηση, αλλά και λόγω αδυναμίαw της οικονομίας της Χώρας, η ίδια η πολιτεία προχωρά, σε συγχωνεύσεις σχολείων, δημοσίων υπηρεσιών, δεν μπορεί σήμερα να έρχεται να στήνει ένα δεύτερο Ειρηνοδικείο στην Κρήτη. Επίσης γενικότερα, οι πνέουσες συγκυρίες έξω από την Χώρα μας ,δεν βοηθούν σε τέτοιες διαχωρίσεις,περισσότερο δε, ενδυναμώνει την δημιουργία πολεμικού κλίματος εντός της Κρήτης, πράγμα που εναντιώνεται στην ψυχολογία της ενότητας και της ομοψυχίας των Κρητών . όταν οι καθεστωτικές δυναμικές των κρατών της Βόρειας Αφρικής περιθωριοποιούνται , και τα νότια σύνορα του νησιού της Κρήτης 'Φλέγονται" από τις ηγετικές αυτές ανακατατάξεις, και τις εξεγέρσεις των πολιτών αυτών των χωρών ,διεκδικώντας Χώρες δημοκρατικές,αντικαθεστωτικές, ειρηνικές, με πρώτο χώρο υποδοχής "των φοβισμένων" πολιτών κάθε υπηκοότητας. το νησί μας ,το νησί της Κρήτης..
Είμασταν παρόντες σαυτή την διαμαρτυρία ως καταναλωτές, ως πολίτες- καταναλωτές, που αυτή η γνωμοδότηση αγγίζει ,τα δικά μας δικαιώματα ως καταναλωτές, γιατί εμάς βασικά αφορά, ,διότι " η ζυγαριά" των υπηρεσιών, που έχουν έδρα την πόλη του Ηρακλείου, έγειρε με αυτή την γνωμοδότηση του ΣτΕ " ανατολικά "και εμείς είμαστε υπέρ της ενιαίας Κρήτης, με ζητούμενο την ισότιμη και ισόρροπη Ανάπτυξη νησιού ολόκληρου ,χωρίς καμία διάκριση..
Ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, Πιστεύουμε ότι, η Πολιτεία δεν θα προβεί σε τέτοιες κινήσεις, μια και το Εφετείο Κρήτης, θα πρέπει να είναι και να παραμείνει αδιάσπατο, αδιαίρετο, δυνατό, με ισχύ , με στήριξη της δομής και της λειτουργίας του, για την απονομή της δικαιοσύνης, στους προσφεύγοντες σαυτό πολίτες , νομικά πρόσωπα, που είναι και ο Βασικός του Ρόλος .
Όσοι ενεργοποιούν αυτή την εποχή. τέτοιες ενέργειες , όχι απλώς είναι κοντόφθαλμοι ,αλλά δεν έχουν κατά νου , το συμφέρον των Κρητών , της Κρήτης και της Πατρίδας μας γενικότερα.Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αποστρέφεται τον ατομικισμό ,το " ίδιον συμφέρον" , ή το συμφέρον μιας μεμονωμένης ομάδας πολιτών, που είτε κινούμενη ευκαιριακά, είτε "ρουσφετολογικά" επιθυμούν την διάσπαση ιστορικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα την αποδυνάμωση του Ανώτατου για την Κρήτη Δικαστικού Οργάνου της . όπως είναι το " Εφετείο Κρήτης" .
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, επειδή αντιτίθεται σε τέτοιες για την περίσταση που ζούμε πρακτικές, θα είναι παρούσα ,μαζί με τους άλλους Φορείς της Κρήτης, θα υψώσει την φωνή της, όπου αυτή .χρειαστεί, για τα συμφέροντα των καταναλωτών της Κρήτης , ενημερώνοντας επί πλέον, για τους μη γνώστες ότι, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, έχει έδρα τα Χανιά , αλλά στις δύσκολες μέρες που διανύει τόσο η Οικονομία της Κρήτης, της Ελλάδος αλλά και το νοικοκυριό του καθενός μας, δεν εξετάζει γεωγραφικά όρια, αλλά," τα προβλήματα των πολιτών" και είναι παρούσα και έχει ανοιχτή την αγκαλιά της όχι μόνο στα Χανιά, αλλά σε όλη την Κρήτη, και σε κάθε καταταναλωτή που ζητήσει την βοήθειά της, έτσι και το Εφετείο Κρήτης, έχει έδρα την πόλη των Χανίων, έχει κτιριακή υποδομή , έχει υπαλλήλους ,έχει δικαστές, επομένως κάθε επιπλέον κίνηση είναι περιττή, άκαιρη , άκομψη και επιβάλλεται να σταματήσει.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!