tromaktiko: Η ‘Διαστημική Λόγχη’ που θα μας προστατεύει από τα διαστημικά σκουπίδια…

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η ‘Διαστημική Λόγχη’ που θα μας προστατεύει από τα διαστημικά σκουπίδια…



Το διαστημικό πρόγραμμα της Αμερικανική Αεροπορίας Space Fence μπαίνει στην επόμενη φάση του.Είναι ένα πολύ σημαντικό όσο και φιλόδοξο πρόγραμμα με τις τρεις εταιρίες που ασχολούνται με το πρόγραμμα να έχουν λάβει συμβόλαια αξίας $30 εκατομμυρίων για να αναπτυχθεί το Space Fence να είναι πλέον δύο…

Η Northrop Grumman έχει αποσυρθεί από το σχέδιο με τις Lockheed Martin και Raytheon, να έχουν από $107 εκατομμύρια σε επιπλέον συμβόλαιο για να αναπτύξουν πρωτότυπα για τα συστήματα τους πριν το τελικό συμβόλαιο για το μεγάλο συμβόλαιο του Space Fence που θα υπογραφεί του χρόνου.

Όχι – σε όσους το έχετε σκεφτεί επηρεασμένοι από κινούμενα σχέδια (;), ΔΕΝ είναι ένα πρόγραμμα για να αναχαιτιστούν ξένοι Εισβολείς αλλά ένα πρόγραμμα που θα ανιχνεύει και να θα ακολουθεί τον απίστευτο αριθμό διαστημικών σκουπιδιών που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη μας…

Το Space Fence θα αντικαταστήσει το υπάρχον πρόγραμμα Air Force Space Surveillance System, ή VHF fence, που είναι σε υπηρεσία από τα 60s. Με χρήση ραντάρ πολύ υψηλότερης συχνότητας θα μπορεί να ανιχνεύει και μικρότερους μικροδορυφόρους και σκουπίδια από το υπάρχον σύστημα. Θα υπάρχει ένα Κέντρο Ελέγχου στο Electronic Systems Center (ESC) της αμερικανικής αεροπορίας ενώ στους 18 επόμενους μήνες θα υπάρξουν αρχικά σχέδια, ανάλυση επιδόσεων ραντάρ και πρωτότυπα.

Το νυν VHF σύστημα έχει έδρα στις ηπειρωτικές ΗΠΑ ενώ το Space Fence θα έχει δύο με τρεις, υψηλής ισχύος, S-band ραντάρ εδάφους σε στρατηγικά σημεία σε όλο τον κόσμο – πολύ πιθανή η Αυστραλία. Με την ολοκλήρωση της παρούσας φάσης το 2012, το ESC θα μπει σε παραγωγή με σκοπό να είναι σε λειτουργία τον Σεπτέμβρη του 2015.
 http://www.gadgetfreak.gr/


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!