tromaktiko: Αποκριές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας



Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό υπόσχεται το πλούσιο πρόγραμμα...
των αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια της φετινής αποκριάς.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου, όπου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, και εθελοντές, αναβιώνουν παραδοσιακά δρώμενα της αποκριάς. Από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου η ευρύτερη περιοχή του Δήμου θα κινείται στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Με τρεις κύριες εκδηλώσεις στο Καστέλλι στις 5 Μαρτίου, στο Αρκαλοχώρι στις 6 Μαρτίου και στο Θραψανό στις 7 Μαρτίου και πλήθος εκδηλώσεων στα χωριά του Δήμου η Δημοτική Αρχή επιδιώκει το αντάμωμα των τοπικών κοινωνιών με μια απόδραση γέλιου και ζεστής επικοινωνίας, δίνοντας νόημα και ουσία στη λαϊκή ρήση: «Τσι μεγάλες αποκρές κουζουλένονται κι οι γρες».

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 28913 40335 ή στα τηλέφωνα 6974469867 (κα. Μαρίνα Κατεργιαννάκη) και 6973332596 (κα. Ελένη Μουράτη) ή να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση dmpapokries@hotmail.com

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:

· ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΣΙΚΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18:00

Θέλοντας να αναβιώσουμε μια αλλοτινή εποχή που ένωνε διαφορετικούς ανθρώπους , με στόχο τις αυθόρμητες ανθρώπινες σχέσεις , στήνουμε ψησταριές σε διάφορα σημεία του Αρκαλοχωρίου και προσφέρουμε δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες .

Όλοι μαζί , μεταμφιεσμένοι και μη , μικροί και μεγάλοι , ας δοκιμάσουμε να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας , συμμετέχοντας με ζωντάνια και κέφι στο αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης.

Μουσική - Χορός - Τραγούδι
Διοργάνωση : Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου
Δήμος Μινώα Πεδιάδας

· ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΡΙΠΑ

Μαζευόμαστε στις 11:00 π.μ. στο Κέντρο Νεότητας της Γαρίπας και μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο το ΧΑΡΤΑΕΤΟ μας.

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίπας


ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18:30
Μασκαράδες και μη , με δάδες αναμμένες , θα γυρίσουν τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου. Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει στην πλατεία που βρίσκεται το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ.

Εκεί μας περιμένει Μουσική, Χορός, Κρασί και Ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου

Δήμος Μινώα Πεδιάδας



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!