tromaktiko: Τουρκική κυριαρχία;

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκική κυριαρχία;



Διαβάζω τελευταία όλο και περισσότερα άρθρα σχετικά με την κατάσταση των στρατών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το πλήθος αυτών των άρθρων τις τελευταίες μέρες είναι τόσο μεγάλο που αναρωτιέται κανείς αν είναι τυχαίο? μήπως τελικά οι μήνες που διανύουμε είναι οι τελευταίοι πριν από ένα νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο?

Η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων που αναρτώνται μιλάνε για μια Ελλάδα με ποιοτικά προβληματικό στρατό (κυρίως λόγω μή αγοράς νέων εξοπλισμών) και για μια Τουρκία κατά πολύ ανώτερη σε επίπεδο ποιότητας οπλικών συστημάτων και μάλιστα με αδιάκοπη αγορά νέων ακόμα ποιοτικότερων συστημάτων.

Βλέπω για αγορά υπερσύγχρονων αεροσκαφών (F-15, αν δε κάνω λάθος) και εντυπωσιακή αναβάθμιση των υπαρχόντων (F-16 BLOCK 50 αν το λέω σωστά), για επιπλέον σύγχρονα υποβρύχια, για ύπαρξη 19 σύγχρονων ναυτικών ελικοπτέρων (σε αντίθεση με την Ελλάδα), για νέα σύγχρονα ραντάρ...μέχρι κ αεροπλανοφόρο.
Απ την άλλη βλέπω για μια Ελλάδα γυμνή στρατιωτικά.

Ζητώ λοιπόν από αναγνώστες που όμως είναι στρατιωτικοί να δώσουν την εκτίμηση τους για την κατάσταση αυτή. Και να προσπαθήσουν να απαντήσουν υπεύθυνα σε αυτό: Αν αύριο η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα, είμαστε χαμένοι απο χέρι? (με γνώμονα όχι την ποσότητα των δυνάμεων -καθώς είναι ασύγκριτες οι πληθυσμιακές διαφορές- αλλά την ποιότητα). Ρωτάω γιατι ουσιαστικά αυτό καταλαβαίνω, αυτό βλέπω να ισχύει ΑΝ τα άρθρα των τελευταίων ημερών είναι σωστά.
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!