tromaktiko: Έχει και ο Πόρος ferry boat;

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Έχει και ο Πόρος ferry boat;



Δείτε το χάλι στον Πόρο Τροιζηνίας.
Η απόσταση από το Γαλατά και τις ακτές της Πελοποννήσου, αμελητέα. Πέντε λεπτά στο μακρινό κομμάτι, τρία λεπτά στο κοντινό. Μέχρι να στρίψει το ferry, έφτασε.
Τα πλοία ανήκουν σε μια και μόνη κοινοπραξία. Οι τιμές είναι φιξ. Τα δρομολόγια ανά μισάωρο. Στις 9.10 μμ το τελευταίο!!! Μετά είσαι αποκλεισμένος στο νησί. Πριν 4 χρόνια μου ζήτησαν 200 ευρώ για να με περάσουν απέναντι 10 λεπτά μετά το τελευταίο δρομολόγιο.
Ο λιμενάρχης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, όταν δεν τραγουδά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού για τον πρωθυπουργό μας σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού. Έχει βλέπετε την απόλυτη αρμοδιότητα για επιπλέον δρομολόγια και επιμήκυνση του ωραρίου. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η απόφαση του αρμόδιου υπουργού.
Όποιος «τόλμησε» να σπάσει τους κανόνες, λίγο μετά μπήκε στην κοινοπραξία και… ανταρσία τέλος.
Οι ουρές στο Γαλατά και στον Πόρο ατελείωτες τα Παρασκευοσαββατοκύριακα. Το λιμενικό ανύπαρκτο. Τα νεύρα μονίμως τεντωμένα. Κι όμως υποτίθεται ότι ο Πόρος είναι τόπος διακοπών και χαλάρωσης.
Η δημιουργία γέφυρας απολύτως εφικτή (την απόσταση την περνάς άνετα κολυμπώντας).
Θα μου πείτε: Θα χαλάσεις την αισθητική του νησιού. Στη Λευκάδα χάλασε η αισθητική που έλυσαν το πρόβλημα με πλωτή γέφυρα;
Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι οικογένειες. Συγκεκριμένες και μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών. Που ελέγχουν τις συγκοινωνίες, θαλάσσιες και χερσαίες του νησιού. Και που «ταϊζουν» χρόνια τώρα τους πολιτικούς της περιφέρειας Γιατί όντως αυτοί, τα «φάγανε» μαζί. Και από τις δύο πλευρές. Γι’ αυτό ο Πόρος έχει πανάκριβα ferry boat (αυτοκίνητο με 3 ενήλικους 7.30 ευρώ η διαδρομή.) Γι΄αυτό έχει μόνο ένα λεωφορείο που δουλεύει όποτε επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του, επίσης πανάκριβο. Γι’ αυτό έχει μόνο συγκεκριμένο αριθμό ταξί που στις 10.00 το βράδυ το χειμώνα το «κλείνουν» το μαγαζί και που παρεμπιπτόντως δεν ξέρουν τι θα πει απόδειξη ή έστω ανοιχτό ταξίμετρο.
Κάποτε, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, τα καράβια, το ένα μετά το άλλο ξεφόρτωναν τουρίστες. Τώρα, που η απόσταση μέσω Επιδαύρου έχει εκμηδενιστεί , ξενοδόχοι και εστιάτορες χτυπάνε μύγες. Κι είναι κρίμα γιατί το νησί είναι πανέμορφο και ξεχωριστό. Και το κυριότερο 165 χιλιόμετρα μόνο από την Αθήνα….
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!