tromaktiko: Όλα τα Scirocco, το Golf GTI και τα R μοντέλα της Volkswagen θα διαθέτουν νέο ESP

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Όλα τα Scirocco, το Golf GTI και τα R μοντέλα της Volkswagen θα διαθέτουν νέο ESP



Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν από την Volkswagen να έχει στα σπορ μοντέλα της πρόγραμμα ESP το οποίο θα μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως. Η VW φαίνεται ότι τους άκουσε και πλέον το Golf GTI καθώς και τα Golf R και Scirocco R του 2012 θα διαθέτουν νέο ESP που απενεργοποιείται πλήρως. Επίσης το νέο ESP θα τοποθετηθεί και σε όλη την γκάμα του Scirocco.

Το παλιό ESP είχε προκαλέσει αντιδράσεις αφού δεν απενεργοποιούταν ποτέ πλήρως και έτσι ο οδηγός του αυτοκινήτου ποτέ δεν είχε τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου. Τα αυτοκίνητα τα οποία θα φορούν το νέο ESP θα είναι MY2012 τα οποία τα πρώτα από αυτά θα κατασκευαστούν από τον Μάιο και θα βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους από τον Ιούλιο.

Το νέο ESP θα έχει δύο ρυθμίσεις. Όταν ο οδηγός πατήσει το κουμπί ESP μια φορά, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης θα απενεργοποιείται ενώ αν κρατήσει το κουμπί πατημένο για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης αλλά και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πέδησης βγαίνουν off. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου κατά την διάρκεια μας επικίνδυνης “κατάστασης” ενώ αν δεν πατηθεί θα παραμείνει απενεργοποιημένο. Φυσικά ενεργοποιείται ξανά άμα πατηθεί το σχετικό κουμπί.

Το νέο σύστημα ESP θα είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα του Scirocco, ενώ στα Golf GTI και R, θα είναι διαθέσιμο στον έξτρα εξοπλισμό. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια να τοποθετηθεί το νέο ESP και στο Polo GTI
.http://www.autoblog.g
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!