tromaktiko: Η Ρωσία ανέπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους SS-21 Scarab στα εδάφη της Ν. Οσετίας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η Ρωσία ανέπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους SS-21 Scarab στα εδάφη της Ν. Οσετίας



Η Ρωσία μετέφερε και ανέπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους SS-21 Scarab στα εδάφη της Νότιας Οσετίας ενδυναμώνοντας έτσι την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή. Τα βλήματα του συστήματος OTR-21 Tochka όπως ονομάζονται σύμφωνα με το ρωσικό σύστημα κωδικοποίησης έχουν εμβέλεια 120 χλμ και μπορούν να φέρουν πολεμική κεφαλή βάρους 482 κιλών.

Κάθε Ταξιαρχία του συστήματος αποτελείται από 18 εκτοξευτές και σύμφωνα με τους γεωργιανούς η πρωτεύουσα της χώρας τους είναι εντός του βεληνεκούς των συγκεκριμένων βλημάτων. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε πάντως μία οργισμένη ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι τα βλήματα αυτά αποτελούν απειλή για τον πληθυσμό της Γεωργίας, ενώ συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γεωργιανού ΥΠΕΞ τα συγκριμένα βλήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για την πλήρη ισοπέδωση της πόλης Bamut στη Τσετσενία και ανάπτυξη των βλημάτων αυτών στην Νότια Οσετία θεωρείται ως επιθετική κίνηση κατά της Γεωργίας. Αντίστοιχη αντίδραση υπήρξε και από το αμερικανικό ΥΠΕΞ το οποίο ζητά την αποφυγή εντάσεων στην περιοχή και την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα.
defencenet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!