tromaktiko: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων στην Ακαδημία Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων στην Ακαδημία Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια



Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων.
Στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Λύκειο και το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στο ανατολικό κτίριο της Ακαδημίας, παρέστησαν εκπρόσωποι από τον πνευματικό, πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο του τόπου.


Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Απόστολος Γεωργιάδης, μιλώντας για το Λύκειο Ελληνίδων, τόνισε πως σκοπός του είναι η διατήρηση και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο, αλλά και ότι θα συμβάλει στην προώθηση των σύγχρονων προσπαθειών του ελληνισμού.

Η πρόεδρος του Λυκείου, Ελένη Τσαλδάρη, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό και την προσπάθεια των χιλιάδων μελών του και την υποχρέωσή του να ξεκινήσει τον δεύτερο ρόλο του που δεν είναι άλλος από το να δείξει στους νέους ότι υπάρχουν αξίες διαχρονικές, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και να ρίξουν φως στο σημερινό θολό τοπίο.

Η ακαδημαϊκός, πρώην πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, έκανε λόγο για «την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό, που επέδειξε το Λύκειο Ελληνίδων όλα αυτά τα χρόνια συνδυάζοντας το δίπολο έθνος-γυναίκα και υπηρετώντας και τα δύο με αξιοθαύμαστο τρόπο». κ. Ψαρούδα-Μπενάκη μίλησε και για τη σπουδαιότητα της κοινής απόφασης των μελών του Λυκείου να συνεχίσουν την πορεία, που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές, για ουσιαστική συμβολή στην πολιτιστική ζωή του τόπου και στη διεθνή ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με αφηγήσεις των αντιπροέδρων του Λυκείου, Μαρίας Κώτση και Αμαλίας Μάρκατζη, για την ιστορική διαδρομή του λυκείου. Η γυναικεία χορωδία και η χορευτική ομάδα του Λυκείου απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!