tromaktiko: Απατεώνες αντάλλαζαν ευρώ και αντί για λίρες έδιναν 10 λεπτά!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απατεώνες αντάλλαζαν ευρώ και αντί για λίρες έδιναν 10 λεπτά!



Το θεό τους δεν είχαν δυο επιτήδειοι, που βρήκαν τον τρόπο να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια κάποιων ανθρώπων που ήθελαν να μετατρέψουν ευρώ σε λίρες, λόγω της… οικονομικής κρίσης!Τι έκαναν οι δυο απατεώνες; έβαζαν αγγελίες σε εφημερίδες και σε ίντερνετ, λέγοντας πως μετατρέπουν ευρώ σε λίρες. Ο κόσμος «τσίμπαγε», επικοινωνούσε μαζί τους και κλεινόταν το ραντεβού. Που; σε διάφορα σημεία της Αττικής, μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών.
Αρχικά έδειχναν στα θύματα τις πραγματικές λίρες, και όταν τα θύματα έδιναν τα χρήματα (μιλάμε για 20.000-50.000 ευρώ), τη στιγμή που υποτίθεται ότι τα μέτραγαν, άλλαζαν τις λίρες και έδιναν τελικά στα θύματα κέρματα των 10 και 20 λεπτών.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε έπειτα από καταγγελία στο τμήμα της Κηφισιάς. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας, κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με τους επιτήδειους και εμφανίστηκαν ως αγοραστές. Όταν τους ζήτησαν να ανταλλάξουν 16.000 ευρώ για 80 λίρες, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!