tromaktiko: Μάθε παιδί μου γράμματα: 8000 ευρώ η ταρίφα για ένα μεταπτυχιακό

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μάθε παιδί μου γράμματα: 8000 ευρώ η ταρίφα για ένα μεταπτυχιακό



Έναντι αδράς αμοιβής αποκτούν τίτλους σπουδών κάποιοι «εξυπνάκηδες» με στόχο να συμπληρώσουν τα μόρια που απαιτούνται για μια διευθυντική θέση στο Δημόσιο! Η ταρίφα για ένα μεταπτυχιακό ανέρχεται σε 8.


000 ευρώ, με το πτυχίο να καταφτάνει απευθείας στην πόρτα σας από πανεπιστήμια του εξωτερικού, κυρίως των Βαλκανίων.
Όπως διαβάζουμε στο «Εθνος», το απίστευτο που συμβαίνει καταγγέλουν εκπαιδευτικοί, που έχουν ενημερώσει ήδη την υπουργό Παιδείας.
«Ένας συνάδελφος μου είπε ότι με 8.000 μπορώ να πάρω μεταπτυχιακό χωρίς να σπουδάσω σε κάποια χώρα και ότι όλες οι συνεδρίες θα γίνονταν στην Ελλάδα. Δεν δέχτηκα, αλλά δύο συνάδελφοι το έκαναν και πήραν τους σχετικούς τίτλους. Και οι δύο, όμως, δεν κατέχουν ούτε στοιχειώδεις γνώσεις στα αγγλικά και τώρα είναι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης», αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής, Χρήστος Καρανικόλας.
Τα περισσότερα από αυτά τα μεταπτυχιακά είναι από ξένα ΑΕΙ και σχεδόν όλα με σπουδές εξ αποστάσεως, ενώ οι τίτλοι προέρχονται από χώρες όπως οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Κύπρος και Αγγλία.
Η τιμή για ένα πλαστό μεταπτυχιακό κυμαίνεται από 6.000 έως 8.000 ευρώ, με αντικείμενο... ό,τι τραβάει η όρεξή σου!
Τα μεταπτυχιακά αυτά δίνουν στους κατόχους τους μόρια για την κατάληψη θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης, χωρίς αυτοί να γνωρίζουν καν το αντικείμενο του πτυχίου, ενώ λαμβάνουν και τα μόρια για την γνώση ξένης γλώσσας που δεν πιστοποιείται από άλλο τίτλο.

http://www.madata.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!