tromaktiko: Ενδιαφέρον από τουριστικές εταιρίες του εξωτερικού για πτήσεις τσάρτερ από τη Σητεία

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ενδιαφέρον από τουριστικές εταιρίες του εξωτερικού για πτήσεις τσάρτερ από τη Σητεία



Την ώρα που ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει από το αρμόδιο υπουργείο σε ότι αφορά το τι θα γίνει με το αεροδρόμιο της Σητείας... έντονη κινητικότητα επικρατεί όχι μόνο στην περιοχή της Σητείας αλλά σε επίπεδο Νομού προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το έργο που αφορά τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής και του Νομού γενικότερα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το θέμα του αεροδρομίου όπως και τα άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Νομού τίθενται επί τάπητος σε σειρά συναντήσεων των φορέων του Νομού σε μία ενιαία διεκδίκηση προκειμένου ο Νομός Λασιθίου να αποκτήσει ότι δικαιωματικά του ανήκει και να οδηγηθεί σε πορεία ανάπτυξης επιτέλους.
Την ίδια ώρα με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για άλλη μία φορά από μεγάλες τουριστικές εταιρίες του εξωτερικού – μέσω εκθέσεων και επαφών με τους ξενοδόχους της περιοχής – για την χρήση του αεροδρομίου και την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε αυτή τη φάση – την τουριστική περίοδο που αρχίζει- υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων αεροσκαφών 177 θέσεων. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρία του εξωτερικού η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται θα αποστείλει και γραπτό το αίτημα της.
Με δεδομένη αυτήν την εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε σταδιακά να διαπιστωθεί ένα αυτό είναι εφικτό. Εάν αυτό επιτευχθεί σίγουρα θα είναι σημαντικό για την αύξηση της τουριστικής κίνησης όμως το ζητούμενο είναι πάντα η ολοκλήρωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Σητείας όσο γίνεται πιο σύντομα προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τουριστικής και της γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής της Σητείας και του Νομού Λασιθίου .
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!