tromaktiko: Απόψεις - Σχόλια - Παρατηρήσεις και αλήθειες για το Πυροσβεστικό Σώμα

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Απόψεις - Σχόλια - Παρατηρήσεις και αλήθειες για το Πυροσβεστικό Σώμα



Ειμαι πανω από 10 χρονια συμβασιουχος πυροσβεστης όπως και πολλοι συναδελφοι μου αλλοι περισσοτερο και αλλοι...
λιγοτερο σε διαφορες υπηρεσιες (δασαρχειο, 1Η ΕΜΑΚ, Π.Υ) αλλα ημουν εθελοντης πυροσβεστης και ειμαι εθελοντης διασωστης μελος της ΕΟΔ . Οποτε νομιζω μπορω να εχω μια σφαιρικη αποψη πανω στα στα συγκεκριμενα θεματα.

Σχετικα με τους Εθελοντες Πυροσβεστες, Α).Στην Επαρχια δεν εχω δει πουθενα γιατι δε τους εμπιστευομαστε γιατι φοβομαστε για την ασφαλεια τους και για την δικη μας. Ερχονται υποτιθεται ανιδιοτελως με σκοπο να προσφερουν αλλα στο βαθος αποσκοπουν στα ενδεχομενα μορια μιας προκηρυξης, δεν βλεπουν την ωρα που θα σχολασουν αν ερθουν, όταν αντιστοιχα οι εποχικοι εθελοντες είναι ορισμενοι πληρωματα και βαρδιες (ως εθελοντες). Β). Στην Αθηνα αντιστοιχα που πηγαινουμε ως ενισχυση (Σταματα,Ντραφι,Γερμανικο νεκροταφειο,Υμμητο,Κ.Α) βλεπουμε παιδακια και κοπελιτσες ως επι το πλειστον που δεν ηξεραν τι σημαινει σωληνες (καλαματας) φ25 δασικων πυρκαγιων ενώ σχεδιαζαν τις διακοπες τους βγαζοντας φωτογραφιες αφηνοντας οχηματα να παρολιγον καουν και θαυμαζοντας γενικα την κατασταση με καινουργιες στολες και κρανη ενώ τσακωνονταν για τους βαθμους τους..

Για τους μονιμους συναδελφους που δεν εχουν δει Εποχικους σε συμβαντα εκτος δασικων πυρκαγιων ειτε είναι τυφλοι, ειτε στις υπηρεσιες τους δεν υπηρετουν εποχικοι. Λιγα θα αναφερω από τα πολλα που εχω παρει μερος εγω και συναδελφοι μου.1. Εργοστασιο βαμβακος 2. αποκομιδη πτωματος (ανδριτσα)(πανοραμα) 3. διαφορα τροχαια (μυλοι)(μυκηνες)4. αποστολες ερευνας αγνοουμενων(καζαρμα)(λουσιος)(λυρκεια). Δε θα συνεχισω,είναι απλα δειγματα..Αυτο συμβαινει όταν οι υπηρεσιες δεν εχουν κοσμο και δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην συνδραμουμε από την ωρα που δουλευουμε διπλα διπλα χρονια τωρα.

Σχετικα με την αξιοκρατια, καλυτερα να μην μιλησουμε για τις σειρες πριν το 98 ή του 2007-2008 που ηταν ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ…ή για τις σειρες 98-2003 που αν ησουν οδηγος και ειχες ενσημα ικα σου εφτανε ένα απολυτηριο 10 αλλα σαν μαχιμος με ένα απολυτηριο 12-13 ησουν τελειωμενος αν ο άλλος ειχε ένα 19 ή ένα lower ασχετα με τα ποσα χρονια δουλευες. Δεν ειδα κανεναν να μιλα, να γραφει, ή να παραπονιεται στο ιντερνετ για την προκηρυξη στο ΚΕΠ, στα ΕΛΤΑ, και διαφορες άλλες φωτογραφικες που εχουν γινει τα τελευταια χρονια. Οι εποχικοι φταινε (όπως γραφεται) γιατι θα υποβαθμισουν το Σωμα επειδη εχουν δημοτικο γυμνασιο λυκειο ΤΕΙ και ΑΕΙ, στρατιωτικα μορια, προυπηρεσια, πολυτεκνεια, διπλωματα, και διαφορα αλλα προσοντα. Κανενας όμως δεν γραφει ότι εμπαιναν στο Π Σ με απολυτηριο δημοτικου μεχρι το 80 γυμνασιου μεχρι το 88 λυκειο υστερα με συμπερασμα μεχρι προτεινως σχεδον ολες οι βαθμιδες του Π Σ να προερχονται από αυτές τις κατηγοριες ή ακομα και σημερα που ολοι ξερουμε για την ¨αξιοκρατια¨ των παραγωγικων σχολων του σωματος.

Αν ο πτυχιουχος ΤΕΙ θιγεται υστερα από όλα αυτά, δεν φταιω εγω, αν μετα από ομορφα φοιτητικα χρονια ανακαλυψε ότι εχει κανει λαθος επαγγελματικο προσανατολισμο και μονο ο διορισμος στο δημοσιο είναι η σωτηρια του..δε μπορει να θιγει και να μειωνει εμενα και τους συναδελφους μου για αυτά που εχουμε κερδισει στους δρομους ενώ μας ανηκαν εξ αρχης. Οφειλεται μεγαλυτερος σεβασμος σε ένα κλαδο συμβασιουχων(των 700€) που εχει 22 νεκρους και αμετρητους τραυματιες όλα αυτά τα χρονια. Καλοι και κακοι,μονιμοι πυροσβεστες, συμβασιουχοι πυροσβεστες, εθελοντες πυροσβεστες υπαρχουν παντου όπως είναι η κοινωνια μας. Δεν θα τους κρινω εγω όπως δε θελω να με κρινουν και αυτοι,απλως δεν θελω να με μειωνουν και να μου στερουν το δικαιωμα να ελπιζω υστερα από όλα αυτά τα χρονια που ο κάθε υπουργος με μονιμοποιουσε.

Πυροσβεστης δεν Γινεσαι, απλα Γεννιεσαι
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!