tromaktiko: Τον πρόδωσε η χλιδάτη ζωή

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τον πρόδωσε η χλιδάτη ζωή



Το πάθος του για τη μεγάλη ζωή, η έπαυλη όπου έμενε, τα πανάκριβα αυτοκίνητα και τα πάρτι του σε πασίγνωστα κοσμικά στέκια πρόδωσαν τον 36χρονο εγκέφαλο της σπείρας που έκρυβε σε αποθήκες δύο τόνους χασίς.
Οταν πριν από δύο χρόνια συνελήφθη στη Μάγχη οδηγός νταλίκας που ανήκε στη...
 μεταφορική εταιρεία του 36χρονου, γιατί μετέφερε σε ειδική κρύπτη 200 κιλά χασίς στη Βρετανία, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πίσω από τη μεγάλη κομπίνα ήταν ο επιχειρηματίας. Η χλιδάτη ζωή του όμως κίνησε την περιέργεια της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς ένας ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας άλλαζε κάθε δύο μήνες αυτοκίνητο, με ιδιαίτερη προτίμηση σε πανάκριβα γερμανικά και ιταλικά μοντέλα, έμενε σε πολυτελή έπαυλη, ενώ οι εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής αλλά και της Αθήνας έκαναν πάντα εντύπωση. Υστερα από έρευνες δύο ετών πήραν την απάντηση: ο 36χρονος έπαιρνε μεροκάματο 500.000 ευρώ...

Αντρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε έφοδο που πραγματοποίησαν στις αποθήκες της εταιρείας στη Λάρισα, αλλά και σε χώρο που είχε μισθώσει ο 36χρονος στην περιοχή του Ασπροπύργου, βρήκαν σε ειδικές κρύπτες στα φορτηγά περίπου δύο τόνους χασίς, το οποίο θα κατέληγε στη Βρετανία. Τα φορτηγά του είχαν διπλό πάτο στην καρότσα και μαζί με τα πορτοκάλια και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή μετέφεραν στη Βρετανία και τόνους αλβανικό χασίς άριστης ποιότητας.

Τα κέρδη από αυτή την παράνομη δραστηριότητα μόνο τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους είχε κάνει τρεις μεταφορές, ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ. Οι άντρες της Δίωξης υπολογίζουν πως μόνο από ένα ταξίδι στην Αγγλία και τη μεταφορά μισού τόνου χασίς ο 36χρονος έβαζε στην τσέπη του περίπου 500.000 ευρώ.

Οι σύνδεσμοι στη Βρετανία και το ξέπλυμα χρημάττων

Η μεγάλη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισε το 2009, όταν συνελήφθη στα στενά της Μάγχης Ελληνας οδηγός νταλίκας της συγκεκριμένης εταιρείας να μεταφέρει σε ειδική κρύπτη ποσότητα χασίς βάρους 200 κιλών, αποκλειστικά για την παράνομη αγορά του Λονδίνου. Τότε ο οδηγός της νταλίκας τα είχε πάρει όλα πάνω του λέγοντας στην κατάθεσή του πως κανείς στην εταιρεία δεν γνώριζε το παραμικρό για το παράνομο φορτίο. Από τότε όμως οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να ερευνούν την υπόθεση, η οποία έκλεισε με τη σύλληψη του 36χρονου και των πέντε συνεργών του.

Πλέον το βάρος των ερευνών πέφτει στις βρετανικές Αρχές, οι οποίες πρέπει να βρουν το συνεργείο που επισκεύαζε τα φορτηγά του Λαρισαίου επιχειρηματία, καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα είχαν διπλό πάτο στην καρότσα για να μεταφέρουν το παράνομο φορτίο. Οταν τα φορτηγά έφταναν στη Βρετανία και ξεφόρτωναν το νόμιμο εμπόρευμα, στη συνέχεια κατευθύνονταν σε συγκεκριμένο σημείο, το οποίο παραμένει άγνωστο. Εκεί ειδικοί ξήλωναν με οξυγόνο τη λαμαρίνα στην καρότσα του οχήματος και έπαιρναν τα κρυμμένα ναρκωτικά. Στη συνέχεια επισκεύαζαν το φορτηγό προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα είτε άδειο είτε μεταφέροντας νόμιμα προϊόντα, κυρίως γαλακτοκομικά.

Στην έρευνα συμμετέχει πλέον και το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί πώς και πού ξέπλενε ο 36χρονος ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας τα εκατομμύρια ευρώ που κέρδιζε από τη μεταφορά των ναρκωτικών. Ο 36χρονος και οι πέντε συνεργοί του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή. Εναντίον του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!