tromaktiko: Κυριολεκτικά σήμερα είναι μια καινούρια μέρα για τα καταστήματα που ζητούσαν Άδεια Μουσικής από τους Δήμους

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κυριολεκτικά σήμερα είναι μια καινούρια μέρα για τα καταστήματα που ζητούσαν Άδεια Μουσικής από τους Δήμους



Μέχρι χθες, για να εκδοθεί η άδεια αυτή, οι Δήμοι απαιτούσαν σύμβαση με την ΑΕΠΙ ή την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θεωρώντας ότι με αυτούς τους 2 οργανισμούς καλύπτεται το σύνολο των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα.
Μετά από πολυήμερη προσπάθεια και ενέργειες, καταφέραμε να καταλήξουμε στην με αρ.πρωτ.16278/2011 Γνωμοδότηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας η οποία αναφέρει ρητά ότι:
"Εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίζει την άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τους οργανισμούς ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, θα πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι η μουσκή που χρησιμοποιεί στο κατάστημά του ανήκει σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του περιουσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ιδίως στην ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"
Επομένως, κάποιος που παίζει π.χ. τα 1000 ελεύθερα κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη στο κατάστημά του όλη μέρα, θα λάβει άδεια μουσικής και δεν χρωστάει σε κανέναν άλλο.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι και η JAMENDO παρέχει για το σύνολο της μουσικής της γραπτή άδεια χρήσης που βεβαιώνει ότι το σύνολο των 83.000 τραγουδιών που προσφέρει είναι δημιουργών που δεν είναι μέλη κάποιου ΟΣΔ ανά τον κόσμο.

 http://www.fairmusic.gr/
Η μουσική απελευθερώνεται...



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!