tromaktiko: Βομβάρδισαν τη Λιβύη αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τον Άραξο

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Βομβάρδισαν τη Λιβύη αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τον Άραξο



Γεγονός είναι η πρώτη αεροπορική επίθεση στη Λιβύη με «ορμητήριο» ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα το γειτονικό μας αεροδρόμιο του Αράξου, στο οποίο βρίσκονται βελγικά και ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το defencenet.gr βελγικά μαχητικά F-16A MLU, ορμώμενα από τον Άραξο βομβάρδισαν με επιτυχία στόχους εδάφους στην Λιβύη πριν λίγες ώρες. Είναι η πρώτη επιθετική ενέργεια που πραγματοποιείται από τα βελγικά αεροσκάφη που φιλοξενούνται στο ελληνικό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη, στις 19 Μαρτίου.
"Ο στόχος αυτός επλήγη και καμία παράπλευρη απώλεια δεν διαπιστώθηκε", δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Belga. Το Βέλγιο έχει οκτώ αεροσκάφη F-16A MLU στον Άραξο και όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την εβδομάδα πριν την έναρξη των βομβαρδισμών ασκούντο σε ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο Πέλαγος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρώτος σχηματισμός απογειώθηκε στις 14.30 ακι ο δεύτερος στος 15.00. Επέστρεψαν περίπου δυόμιση ώρες μετά.
Τα βελγικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-33 Sniper της εταιρείας Lockheed Martin, NVG, JHMCS και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου.
Το φορτίο που μετέφεραν τα αεροσκάφη όταν εκτελούν αποστολές CAP είναι δύο βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ ή GBU-10 PAVEWAY IΙ και το ατρακτίδιο AN/AAQ-33 Sniper.



http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18662&Itemid=139
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!