tromaktiko: Απάντηση:"Για όσους αντιδρούν στη Λιβύη"

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απάντηση:"Για όσους αντιδρούν στη Λιβύη"



Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο ο αναγνώστης έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο... αλλά μιας και το έγραψε θα ήθελα να σχολιάσω μερικά προβληματικά σημεία στο κείμενό του.
αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7404.html

Πρώτον ας μην είμαστε απόλυτοι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι και τι δεν είναι αλήθεια σχετικά με τον Καντάφι. Ότι πληροφορίες έχουμε, μας δίνονται από εκπροσώπους των κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών χωρών ή της Αμερικής.

Δεύτερον ο Καντάφι από όσο θυμάμαι δεν πήρε την εξουσία από έναν δημοκρατικό ηγέτη αλλά από έναν βασιλιά και για τον λόγο αυτό είχε θεωρηθεί (τουλάχιστον εκείνα τα χρόνια) κάτι σαν απελευθερωτής.

Τρίτον την εξέγερση στην Λιβύη δεν γνωρίζουμε ποιός την οργάνωσε. Οι δυτικές κυβερνήσεις μιλάνε για τον απλό κόσμο (ναι καλά, λες και ο απλός κόσμος έχει οργανώσει ποτέ εξέγερση. Πάντα υπάρχει μία ομάδα ατόμων με κάποια εξουσία στα χέρια έστω και μικρή.) Οι προσφιλείς δυνάμεις προς τον Καντάφι (εντός και εκτός χώρας) μιλάνε για την αλ κάιντα. Οπότε εφόσον οι πληροφορίες δεν είναι ξεκάθαρες και εφόσον δεν είμαστε πολιτικοί, καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί.

Τέταρτον, την τακτική του διαίρει και βασίλευε για την οποία μιλάει ο αναγνώστης την χρησιμοποιούσανε και ακόμα την χρησιμοποιούν όλες οι ελληνικές δημοκρατικές κυβερνήσεις. Αν απορείτε πώς (λέμε τώρα) πολύ απλά με το να χωρίζουν τους πολίτες σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Φυσικά χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι όπως μορφωμένοι και αμόρφωτοι, βορειοελλαδίτες και αθηναίοι και ένα σωρό άλλες βλ...είες. Άρα η χρήση τέτοιων μεθόδων δεν υποδηλώνει την ύπαρξη δικτατορίας.

Πέμπτον σχετικά με τον στρατό. Να αναφέρω τους Έλληνες πολίτες που κάνουμε θητεία? Θα ήθελα να ήξερα αν εμείς εκπαιδευόμαστε καλύτερα από τους λιβύους στρατιώτες της δεύτερης στρατιωτικής κατηγορίας.

Επίσης να αναφέρω ότι πριν από λίγες εβδομάδες μέσα από την ιστοσελίδα του τρομακτικού διάβασα ότι κάποιος επιχειρηματίας από την Λιβύη ήταν σε επαφή με την Αίγυπτο για την προμήθεια των εξεγερμένων με οπλισμό. Μάλιστα στο άρθρο υπήρχε αναφορά για την ανησυχία που είχαν κάποιοι παράγοντες σχετικά με το αν η εξέργερση θα αποτελούσε απλά μια εναλλαγή δυνάμεων εξουσίας.

Ο αναγνώστης αναφέρει ότι αν νικούσε ο Καντάφι η Βεγγάζη θα είχε πολλούς νεκρούς. Δηλαδή τώρα οι νεκροί είναι λιγότεροι ?? Ευτυχώς που πήγαν οι δυτικές δυνάμεις δηλαδή και με τις εκατοντάδες βόμβες που έχουν ρίξει μέχρι τώρα έχουν ΣΩΣΕΙ τόσους αμάχους.

Σχετικά με το πετρέλαιο. Ναι η δύση θέλει να εξασφαλίσει το πετρέλαιο, αλλά να θέσω μία απορία. Πόσες φορές έχουμε δει την τιμή στα βενζινάδικα να μειώνεται? Και ο πόλεμος στο Ιράκ για το πετρέλαιο έγινε αλλά η τιμή του όλο ανεβαίνει. Το πιο λογικό είναι να θέλουν απλά να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους και όχι να προστατέψουν την τσέπη του πολίτη.

Η Δύση δυστυχώς ότι και να γίνει θα βγει αποδυναμωμένη όσο αφορά την εικόνα της. Θα έχει επέμβει σε ένα θέμα που δεν την αφορά, θα έχει εμπλακεί σε πόλεμο με μία μουσουλμανική χώρα και θα έχει σπαταλήσει εκκατομύρια ευρώ για μία επιχείρηση που δεν γνωρίζει κανείς αν θα αποφέρει κάτι. Και όλα αυτά εν μέσει μίας οικονομικής κρίσης, ενώ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες χρωστάνε κάπου (θα ήθελα να ήξερα πού?) και ενώ το ΔΝΤ έχει βάλει καλά το ποδαράκι του σε ένα από τα κράτη μέλη.

Αυτό που κατά την δική μου γνώμη, η οποία μπορεί φυσικά να είναι και λανθασμένη, θα καταφέρουν οι δυτικές δυνάμεις είναι να κάνουν χρήση του οπλισμού τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη για παραγωγή νέου οπλισμού, που σημαίνει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες. Αυτό θα επιφέρει κάποια κινητικότητα και στην υπόλοιπη βιομηχανία καθώς και στις ιδιωτικές τράπεζες (αφού για την παραγωγή χρειάζεται ρευστότητα). Δεν μπορώ να πώ, κάτι μάθανε και οι ευρωπαίοι από τους αμερικανούς.

Το θέμα είναι ότι οι ευρωπαίοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Οπότε τι θα γίνει με τη Λιβύη και το πετρέλαιο μετά κανείς δεν ξέρει.

Και να έρθω και εγώ στον ελληνικό παράγοντα.

Από που και ως πού να παίξει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία? (υποθέτω ότι ο αναγνώστης εννοεί την επιχείρηση). Δεν είμαστε υπερδύναμη, δεν είμαστε οικονομικά εύρωστη ως χώρα και σε τελική ανάλυση δεν μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε. Και όταν λέω δεν μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε, δεν εννοώ από την Ε.Ε. αλλά από τον λαό της Λιβύης. Τι έτσι στα καλά καθούμενα πάμε και μπαίνουμε σε μια χώρα?

Όχι κύριέ μου. Αν είναι να ανακατευτεί η Ελλάδα ενεργά τότε ας γίνε δημοψήφισμα και ας αποφασίσει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός αν θα πάμε σε πόλεμο με μία ξένη δύναμη. Αν η πλειοψηφεία είναι σύμφωνη τότε έχει καλώς.

Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι εδώ δεν έχουμε χρήματα για δουλειές και για την παιδεία, θα συμμετάσχουμε και σε πόλεμο? Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχυθεί ο Ελληνικός Στρατός (και δεν λέω με σπασμένα F16 και υποβρύχια που αναποδογυρίζουνε) και να δείξουμε σε όλους ότι μέσα στα σύνορα μας εμείς κάνουμε ότι θέλουμε και όχι οι ξένοι. Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο τότε είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα έρθουν να μας "ελευθερώσουν".

είμασταν πολλές φορές με τους νικητές.
Και να θέσω και ένα ερώτημα προς τους αναγνώστες το οποίο θα πρέπει να θέσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Σε περίπτωση που οι αντιδράσεις του 2010 εναντίον την Ελληνικής κυβέρνησεις είχαν οδηγήσει σε εκτεταμένες και παρατεταμένες ταραχές θα θέλατε να έρθουν οι δυτικές χώρες να μας σώσουν? (Εννοώ με βόμβες και πολεμικές επιχειρήσεις).

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!